Το Geometry Panda γίνεται… «αγρίμι»!

Το αμιγώς ηλεκτρικό Geometry Panda Mini πετάει από πάνω του την προβιά του προβάτου, αποκτώντας έναν ξεχωριστό εκτός δρόμου χαρακτήρα.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν αποδείξει ότι ειδικεύονται στην κατηγορία των μίνι μοντέλων πόλης. Μάλιστα, τα περισσότερα διαθέτουν μία ιδιαίτερη εμφάνιση, που τα κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά στο κοινό. Ένα από αυτά είναι και το Geometry Panda Mini, το οποίο μας είχε δείξει η μάρκα παλαιότερα. Ωστόσο, τώρα η Geometry, η οποία αποτελεί θυγατρική της Geely, αποφάσισε να δώσει στο μοντέλο μία νέα μορφή.

Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί, μιας και το κινέζικο Panda άφησε πίσω του την «γλυκιά» εμφάνιση, καθώς και το όνομα Mini. Τώρα, η φίρμα παρουσίασε μία αρκετά ενδιαφέρουσα παραλλαγή του μοντέλου, με την ονομασία Panda Knight. Πρόκειται για μία πιο… άγρια έκδοση, η οποία διαθέτει στοιχεία, τα οποία συναντάμε κυρίως σε εκτός δρόμου προτάσεις.

Με τιμή από 5.400 ευρώ το Geometry Panda Mini

Το Geometry Panda Knight έχει περιπετειώδη χαρακτήρα

Αν και η έκδοση Knight «πατάει» πάνω στο αμάξωμα του Panda Mini, η γενική εικόνα της δείχνει εντελώς διαφορετική. Μάλιστα, θα λέγαμε ότι το νέο μοντέλο της Geely, θα μπορούσε να αποτελεί και τον μικρό «αδελφό» του Ford Bronco.

Άλλωστε, οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν τον δικό τους τρόπο έμπνευσης στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων τους. Στο εμπρός μέρος, το Panda Knight διατηρεί τα κυκλικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τα οποία ωστόσο περιβάλλονται από μία μαύρη μάσκα.

Το Geely Panda Mini θυμίζει παιδικό παιχνίδι!

Το Geometry Panda γίνεται… «αγρίμι»!

Βέβαια, η μάσκα είναι εκεί χάριν εντυπωσιασμού, μιας και μιλάμε για ηλεκτρικό όχημα, με μηδενικές απαιτήσεις ψύξης στο εν λόγω σημείο. Εντύπωση προκαλούν οι λαβές του καπό, που αποτελούν ένα χαρακτηριστικό των καθαρόαιμων εκτός δρόμου οχημάτων. Επιπλέον, χαμηλότερα στον προφυλακτήρα συναντάμε και τους… απαραίτητους κρίκους ρυμούλκησης σε έντονο χρώμα, ενισχύοντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Κάποια επιπλέον νέα χαρακτηριστικά του μοντέλου αποτελούν οι ράγες οροφής, καθώς και η μικρή σκάλα στο πλαϊνό τμήμα του. Μάλιστα, σε αντίθεση με την γυάλινη οροφή του Panda Mini, το Knight διαθέτει μεταλλική. Την ανανεωμένη εικόνα ολοκληρώνουν τα πλευρικά πλαστικά προστατευτικά σε μαύρο χρώμα, κάτω από τις πόρτες και περιμετρικά των τροχών. Και αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο βλέπουμε σε εκτός δρόμου και SUV κατασκευές.

Το Geometry Panda από την Κίνα αλλάζει τα δεδομένα!

Ευχάριστη σε σχεδίαση καμπίνα για 4 επιβάτες

Η ευχάριστη εικόνα του εξωτερικού τμήματος του Geometry Panda Knight συνεχίζει και στην καμπίνα του κινέζικου μοντέλου. Μάλιστα, η σχεδίαση είναι αρκετά σύγχρονη και δείχνει να ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Για την ποιότητα δεν μπορούμε να έχουμε άποψη, ωστόσο μιλάμε για ένα οικονομικό σε απόκτηση ηλεκτρικό όχημα. Προφανώς, οι απαιτήσεις των αγοραστών δεν μπορούν να είναι υψηλές.

Αν και μικρό στο μάτι, το Panda Knight μπορεί να χωρέσει ακόμα και 4 επιβαίνοντες στο εσωτερικό του. Από πλευράς τεχνολογίας, συναντάμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό. Επιπλέον, μία έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό αναλαμβάνει την προβολή των ενδείξεων του συστήματος infotainment. Χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα και ανάμεσα από τα καθίσματα, υπάρχει ο περιστροφικός επιλογέας για την λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Η Geely πλησιάζει στην Ευρώπη!

Το Geometry Panda γίνεται… «αγρίμι»!

Από πλευράς κινητήρων, το Geometry Panda Knight διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με το «αδελφό» Panda Mini. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα, το οποίο αποδίδει 41 ίππους. Μάλιστα, αυτό μπορεί να προσφέρει τελική ταχύτητα η οποία αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα. Από πλευράς αυτονομίας, η μπαταρία την οποία διαθέτει το μοντέλο αρκεί για αποστάσεις έως και 200 χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

Το Geometry Panda Knight θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας μέσα στον Σεπτέμβριο του 2023. Προφανώς, η τιμή είναι παραπλήσια σε σχέση με αυτή του Panda Mini, ξεκινώντας λίγο πάνω από τα 5.000 ευρώ και φτάνοντας σχεδόν έως τα 7.500 ευρώ.

Editorial