Το ηλεκτρικό αεροσκάφος Maker «δείχνει» το μέλλον των βιώσιμων μετακινήσεων

To Maker αποτελεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό αεροσκάφος το οποίο είναι ιδανικό τόσο για απλές μετακινήσεις, όσο και για ταξίδια, εξερευνήσεις που είναι προσαρμοσμένα στις καθημερινές επιλογές του κάθε ταξιδιώτη.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, Brett Adcock και Adam Goldstein, το Maker έχει μία συγκεκριμένη αποστολή, να “διορθώσει” το πρόβλημα της κίνησης στους δρόμους των μεγαλουπόλεων και να “οδηγήσει” σε μια νέα εποχή βιώσιμων μετακινήσεων κάτι το οποίο χρειάζεται πολύ κόπο και ίσως χρειαστεί επίσης, δεκαετίες ακόμα, προκειμένου να υλοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό και να έχει αισθητό αντίκτυπο.

Maker 3

Μεγάλα κόστη, τεχνολογία υψηλών απαιτήσεων, μακρύ χρονοδιάγραμμα… το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί γενικότερα μια μεγάλη πρόκληση αλλά, επίσης, μεγάλο όραμα για την επικράτηση των βιώσιμων μετακινήσεων.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν γίνει τρομερές εξελίξεις στα συστήματα των ηλεκτρικών VTOL αεροσκαφών, οι οποίες τα έχουν καταστήσει πολύ περισσότερο ασφαλή στις πτήσεις που πραγματοποιούν.

Το Maker είναι ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος που μοιάζει με ελικόπτερο, αλλά προσομοιάζει σε αεροπλάνο.

Μάλιστα, για την προσγείωση του δεν χρειάζεται αεροδιάδρομος, οπότε έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μετακινήσεις σε διάφορα σημεία εντός πόλεων.

Maker 2

Σήμερα ο μισός πληθυσμός της Γης ζει σε πόλεις, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 το ποσοστό αυτό θα αγγίξει στο 70%.

Επομένως, το να δημιουργηθούν οικονομικά αεροσκάφη που να παρέχουν μέγιστη ασφάλεια και να είναι αθόρυβα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός.

Στην ουσία με τέτοιου είδους εξέλιξη “ξεκλειδώνει” μια νέα διάσταση για τις καθημερινές μετακινήσεις και ανοίγει αμέτρητες, ασύλληπτες ως τώρα, προοπτικές.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Morgan Stanley, η νέα αγορά ηλεκτρικών αεροσκαφών θα φτάσει τα 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2040.

Διαβάστε επίσης: Οι αυτοκινητόδρομοι που μπορούν να φορτίσουν ασύρματα τα EVs

Μάλιστα, οι δημιουργοί του ευελπιστούν το κόστος του Μaker να φτάσει κάποια στιγμή σε τέτοια επίπεδα, ώστε να είναι δυνατή η χρήση του από ένα ευρύ κοινό και αργότερα ίσως ακόμα και η απόκτηση του.

Αναφορικά με τον ήχο, το Maker δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα θορυβώδη ελικόπτερα του παρόντος, όταν πετούν πάνω από τις πόλεις.

Τέλος, σε επίπεδο ασφάλειας ο στόχος είναι να βρίσκεται σύντομα στα ίδια επίπεδα με εκείνα των αεροπλάνων που μεταφέρουν επιβάτες.

abb_img
spot_img