Πετώντας με το ηλεκτρικό Opener BlackFly!

Το ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα Opener BlackFly ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά και η εταιρεία προσλαμβάνει άτομα για το δοκιμάσουν.

Ακούστε το άρθρο

Η Opener ετοιμάζει το eVTOL BlackFly και καλεί κόσμο για να… πετάξει με αυτό. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανάπτυξης ελαφρών ιπτάμενων ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασε ένα πρόγραμμα, με αφορμή την εμπορική διάθεση του BlackFly. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία καλεί τους πρώτους πελάτες της να γνωρίσουν από κοντά το επερχόμενο ιπτάμενο όχημα, αναφέροντας τις εντυπώσεις τους και σε άλλους.

Την τελευταία δεκαετία, η Opener έχει αναπτύξει και δοκιμάσει το BlackFly σε διάφορες εκδόσεις. Επιπλέον, το 2018 πραγματοποίησε την πρώτη πτήση με ένα eVTOL προπαραγωγής.

Τα υβριδικά αεροσκάφη της GE Aerospace θα πετάξουν με… NASA

Τι εστί Opener BlackFly;

To BlackFly μοιάζει λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αεροσκάφη που ανήκουν στην κατηγορία των eVTOL. Δηλαδή, των ιπτάμενων οχημάτων που πραγματοποιούν κάθετη προσγείωση και απογείωση.

Ειδικότερα, αυτό διαθέτει μία μοναδική eVTOL αρχιτεκτονική κλίσης, πραγματοποιώντας εντελώς κάθετη πτήση. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επανδρωμένες πτήσεις, συλλέγοντας δισεκατομμύρια δεδομένα πτήσης, τα οποία θα της φανούν χρήσιμα για την ανάπτυξη του BlackFly.

Vaeridion και Customcell: Μία ηλεκτρική «συνεργασία»

12 τυχεροί θα πετάξουν με το Opener BlackFly

Επιπλέον, η Opener θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης, το οποίο θα επιτρέψει στους πρώτους 12 πελάτες του BlackFly να κάνουν ένα… test drive. Φυσικά, όσοι θα συμμετέχουν, θα αναφέρουν τις εντυπώσεις τους από την πτήση στην εταιρεία.

ATEA: Ένα ηλεκτρικό-υβριδικό αεροσκάφος από τη Γαλλία

Ο CEO της Opener, Ken Karklin, δήλωσε:

«Έχουμε ένα υγιές και καινοτόμο σχέδιο αεροσκάφους. Το EAP της Opener δημιουργεί ένα αμφίδρομο κανάλι επικοινωνίας για να ενημερώνουμε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις ανησυχίες των πελατών, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά και βελτιστοποιώντας τη συνολική εμπειρία του χρήστη.

Η στενή μας συνεργασία με τους πρώτους χρήστες είναι ένα τεράστιο βήμα για να φτάσουμε πιο κοντά στη γενική κυκλοφορία και να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της προσωπικής εναέριας ελευθερίας.»

Το Doroni Aerospace H1 πραγματοποίησε επανδρωμένη πτήση

Ο πρώτος πελάτης μπήκε στο BlackFly

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, η εταιρεία σύστησε τον πρώτο πελάτη που θα αποκτήσει το BlackFly, τον Tim Lum. Πρόσφατα, ο κ. Lum ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση, αποκαλύπτοντας τις αρχικές του σκέψεις.

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία, το κοινό είναι ευπρόσδεκτο να δηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, ωστόσο οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες. Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα του προγράμματος, μόνο 11 θέσεις είναι διαθέσιμες.

Heart Aerospace ES-30: Έτοιμο για δοκιμές εδάφους… εντός έδρας!

Τέλος, ο Tim Lum σχολίασε τα εξής για την πτήση με το eVTOL:

«Η πτήση σε ένα BlackFly είναι καταπληκτική. Παρόλο που βρίσκομαι μέσα και γύρω από αεροσκάφη εδώ και χρόνια, αυτή είναι η πρώτη μου φορά ως επίσημος πιλότος VTOL. Και η σύνδεση με το BlackFly μου πηγαίνει πολύ, πέρα από το ίδιο το αεροσκάφος.

Είναι όλα τα πράγματα που κάνει η Opener για να με βοηθήσει. Από την εκτεταμένη εκπαίδευση πτήσης μέχρι την παράδοση και τη συνεχή υποστήριξη. Το επίπεδο της πρακτικής εξυπηρέτησης ξεπερνά τα όρια.»

abb_img