Το ηλεκτρικό Supermarine MM01 είναι ένα «hyper jet ski»

Δεν είναι τυχαίο, ότι το Supermarine MM01 της Bouvet Frères Marine χαρακτηρίζεται ως ένα hyper jet ski

Πως μπορεί να μοιάζει ένα «hyper jet ski»;

αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μονοπωλούν σήμερα το ενδιαφέρον. Ωστόσο τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν τροχούς και διανύουν αποστάσεις σε δρόμους.

Τα ηλεκτρικά σκάφη είναι ακόμα σε σχετικά εμβρυακό στάδιο. Mόλις και μετά βίας ακούμε για τους πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης στο νερό. Γίνονται φυσικά, ολοένα και περισσότερες προσπάθειες δημιουργίας ηλεκτρικών σκαφών, τα οποία με χαρά σας παρουσιάζουμε στο CarsElectric.

Αυτή τη φορά ένα ηλεκτρικό τζετ σκι, το Supermarine MM01, μας κεντρίζει το ενδιαφέρον κυρίως με την πολυτελή του εμφάνιση.

Το Supermarine MM01 «πετάει» πάνω στο νερό

Τα τζετ σκι δεν είναι ακριβώς ο τυπικός τρόπος μεταφοράς πάνω από το νερό. Είναι καλό και διασκεδαστικό για να διασχίζει, κυρίως, μικρές αποστάσεις. Συχνά τα συνδέουμε στο μυαλό μας περισσότερο με αθλήματα, όπου η ταχύτητα, είναι το νόημα του παιχνιδιού.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι το Supermarine MM01 της Bouvet Frères Marine χαρακτηρίζεται ως ένα hyper jet ski.

Το φουτουριστικό όχημα θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 300 ίππων που θα παράγει ισχύ 220 kW. Θεωρητικά, αυτό θα επιτρέπει στο τζετ σκι να τρέχει με τελική ταχύτητα 75 μίλια/ώρα, ενώ η εταιρεία διαφημίζει ότι θα έχει και αυτονομία 2 ωρών.

Χαρακτηριστική εργονομία, στυλ και πολυτέλεια

Αυτό το «hyper jet ski» είναι ένα σπορ όχημα αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα πολυτελές όχημα σχεδιασμένο με γνώμονα την εργονομία και το στυλ. Για παράδειγμα, μια ειδική θήκη… για σαμπάνια κάτω από το διθέσιο κάθισμα, μπορεί να υποδηλώσει πολύ γλαφυρά τον χαρακτήρα του Supermarine MM01.

Επιπλέον η αεροδυναμική σχεδίαση του τζετ σκι, το κάνει να μοιάζει περισσότερο με ιπτάμενο όχημα επιστημονικής φαντασίας, παρά με ένα τυπικό ταχύπλοο στη θάλασσα. Μάλιστα αν κανείς του προσθέσει τροχούς, θα στοιχηματίζαμε ότι δεν θα φαίνεται παράταιρο ούτε και στη στεριά.

Συμπωματικά, οι σχεδιαστές του, Germain και Léopold Bouvet, έχουν δημιουργήσει τη φήμη τους κατασκευάζοντας αυτοκίνητα.

Hydroflyer: Η ηλεκτρική… ιστιοσανίδα που υπόσχεται να αλλάξει τη σχέση μας με τη θάλασσα

Τέλος η εταιρεία θα παράγει μόλις 30 Supermarine MM01, τουλάχιστον στην πρώτη του σειρά παραγωγής. Αυτά τα 30 Supermarine MM01 θα έχουν είτε λευκό χρώμα είτε μαύρο.

Οι σχεδιαστές γνωρίζουν καλά ότι η τιμή θα είναι υψηλή. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, πέρα από την κερδοφορία, οι σχεδιαστές, εστιάζουν στην ίδια την χαρά της δημιουργίας.

abb_img
spot_img