Το LEVC L380 κάνει την… «ηλεκτρική» αρχή

Η London EV Company (LEVC), παρουσιάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό και ευρύχωρο πολυμορφικό της μοντέλο, εν ονόματι L380.

Η θυγατρική εταιρεία της Geely, London EV Company (LEVC) παρουσίασε πρόσφατα το L380. Ουσιαστικά, αποτελεί το πρώτο από μια σειρά καινοτόμων, αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Η κίνηση της υπό-μάρκας της κινέζικης εταιρείας, σηματοδοτεί τη μετάβαση από μία εταιρεία υψηλής κατηγορίας ταξί σε έναν κορυφαίο πάροχο ηλεκτροκίνητων λύσεων κινητικότητας.

Να τονίσουμε πως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο έχει ως βάση την επαναστατική πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της Διαστημικής Αρχιτεκτονικής (SOA) του Ομίλου Geely Holding. Η εν λόγω υπερσύγχρονη πλατφόρμα, προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες όσο αφορά την εμβέλεια, την απόδοση, την ασφάλεια, το χρόνο φόρτισης. Όπως επίσης, την ανθεκτικότητα και τη συνδεσιμότητα.

Volkswagen Commercial Vehicles: Νέα πλατφόρμα το 2028

Πως μοιάζει το LEVC L380;

Εξωτερικά, το LEVC L380, στο μπροστινό μέρος τους διαθέτει εντυπωσιακή LED μπάρα πλήρους πλάτους, προβολείς στον προφυλακτήρα, λεπτές εισαγωγές και μεγάλο παρμπρίζ. Γενικότερα, μοιάζει απλό στη σχεδίαση, ενώ είναι εμφανής η ευρυχωρία και η άνεση που προσφέρει λόγω του μεγέθους του.

Η Geely πλησιάζει στην Ευρώπη!

Σε ότι αφορά το εσωτερικό του, το L380 θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις 6 ή 8 θέσεων. Μάλιστα, η διάταξη της δεύτερης περιλαμβάνει 4 σειρές καθισμάτων. Για τα καθίσματα της τελευταίας σειράς υπάρχει η δυνατότητα αναδίπλωσης και αποθήκευσης κάτω από το πορτμπαγκάζ.

Όπως προαναφέραμε, το LEVC L380 χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SOA, ενώ παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 268 ίππων. H μπαταρία του είναι νικελίου-κοβαλτίου-μαγγανικού, της οποία το μέγεθος ακόμη δεν είναι γνωστό. Ωστόσο, η εν λόγω πλατφόρμα υποστηρίζει μπαταρίες από 73 έως 120 kWh, προσφέροντας μπαταρία έως και 695 χιλιόμετρα.

Waymo και Geely αναπτύσσουν στόλο με αμιγώς ηλεκτρικά, αυτόνομα ταξί

O CEO της LEVC, Άλεξ Ναν, δήλωσε:

«Η LEVC στοχεύει να γίνει μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Η νέα μας κατεύθυνση θα μας κάνει να μεγαλώνουμε πέρα από την κατασκευή του πιο προηγμένου ταξί στον κόσμο, του TX, και να παρέχουμε έξυπνες, πράσινες, ασφαλείς και προσβάσιμες λύσεις μετακίνησης σε όλους.

Το L380 Multi-Purpose Vehicle (MPV) κάνει το ντεμπούτο του σήμερα και εισάγει όχι μία αλλά δύο πρωτιές για το LEVC: είναι το πρώτο μας μοντέλο που βασίζεται στην προηγμένη, ευέλικτη τεχνολογία Space Oriented Architecture (SOA). Επίσης,  εκτοξεύει το LEVC σε ένα εξ ολοκλήρου νέο τομέα. Θέτοντας νέα πρότυπα για τον εσωτερικό χώρο εστιασμένο στους επιβάτες, το L380 ανεβάζει τον πήχη για μεγάλα πολυτελή πλήρως ηλεκτρικά MPV».

abb_img
spot_img