Το Λονδίνο θα προμηθεύεται μόνο λεωφορεία με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan ανακοίνωσε ότι στο εξής όλα τα νέα λεωφορεία που παραγγέλλονται από τη Transport for London (TfL) για τη βρετανική πρωτεύουσα θα είναι οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Από εδώ και πέρα, θα προμηθεύονται μόνο ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία υδρογόνου, ενώ η αγορά νέων λεωφορείων ντίζελ και υβριδικών θα σταματήσει εντελώς.

Ο στόχος της TfL για τον στόλο λεωφορείων μηδενικών εκπομπών στο Λονδίνο θα πρέπει να επιτευχθεί έως το 2034, τρία χρόνια δηλαδή νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Τον Ιούνιο τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος στόλος της Αγγλίας με διώροφα λεωφορεία υδρογόνου 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση βασίζεται στην πρόοδο που έχουμε ήδη κάνει στην αντιμετώπιση της τοξικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Δούλεψα σκληρά για να διασφαλίσω ότι ολόκληρος ο στόλος λεωφορείων της TfL πληροί πλέον τα πρότυπα ULEZ και πλέον διαθέτουμε 550 λεωφορεία μηδενικών εκπομπών ρύπων με αυτά τα κριτήρια. Πρέπει όμως να δράσουμε τώρα και να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ένα πιο πράσινο μέλλον, με καθαρότερο αέρα για όλους».

Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα ηλεκτρικά διώροφα λεωφορεία στους δρόμους του Λονδίνου – Cars Electric

Το γραφείο του Δημάρχου λέει ότι η TfL υπάρχουν ήδη 950 λεωφορεία μηδενικών εκπομπών ρύπων στο δρόμο, αλλά και κάποια για τα οποία έχει γίνει παραγγελία.

Τώρα που η αγορά είναι πιο ώριμη και επεκτείνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η TfL λέει ότι μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αγοράζει μόνο νέα λεωφορεία μηδενικών εκπομπών ρύπων από εδώ και στο εξής.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο πρώτος στόλος της Αγγλίας με διώροφα λεωφορεία με υδρογόνο τέθηκε σε λειτουργία στο Λονδίνο. Είκοσι οχήματα από τη Wrightbus της Βόρειας Ιρλανδίας θα εξυπηρετούν τη διαδρομή νούμερο 7 μεταξύ East Acton και Oxford Circus.

london electric buses

Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, η συνεργασία ηλεκτρικών λεωφορείων μεταξύ BYD και ADL ανακοίνωσε ότι ο φορέας δημόσιας συγκοινωνίας, RATP Dev στο Λονδίνο, είχε παραγγείλει 195 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία από την BYD-ADL, συμπεριλαμβανομένων 127 διώροφων και 68 απλών λεωφορείων.

Το TfL ανέφερε ότι η δέσμευση να προμηθευτούν μόνο λεωφορεία με μηδενικές εκπομπές ρύπων «θα δώσει στους Βρετανούς κατασκευαστές λεωφορείων μεγάλες παραγγελίες που θα τους επιτρέψουν να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγή τους» και θα βοηθήσει τις τοπικές αρχές «να προχωρήσουν προς τους στόχους μηδενικών εκπομπών ρύπων που δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθούν διαφορετικά».

Διαβάστε επίσης: Επεκτείνεται η χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων στην Αυστραλία

Η σύνοδος κορυφής διοργανώνεται από την Εκστρατεία για Καλύτερες Μεταφορές και την TfL και συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής και εθνικής κυβέρνησης, φορείς εκμετάλλευσης λεωφορείων, κατασκευαστές καθώς και ευρύτερα ενδιαφερόμενα μέρη για να προωθήσουν την μετάβαση σε λεωφορεία μηδενικών εκπομπών ρύπων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!