Η Lotus Eletre βόλταρε στο Nurburgring!

Στην πίστα του Nurburgring εθεάθη πρόσφατα η αμιγώς ηλεκτρική Lotus Eletre, πραγματοποιώντας τις τελευταίες δοκιμές της.

Ακούστε το άρθρο

Η Lotus Eletre έκανε την εμφάνισή της στην απαιτητική πίστα του Nurburgring, σε φάση δοκιμών. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της βρετανικής μάρκας το γνωρίσαμε για πρώτη φορά στα τέλη Μαρτίου.

Η έναρξη μαζικής του παραγωγής είναι πολύ κοντά και η Lotus το δοκιμάζει για να τεστάρει τις αντοχές του στο μέγιστο. Το κανάλι CarSpyMedia στο Youtube, «έπιασε» το νέο μοντέλο να τρέχει σαν… τρελό στην πίστα.

Η νέα Lotus Eletre και με ισχύ 900 ίππων!

Η Lotus Eletre έτρεχε πολύ… στο Nurburgring

Η Eletre, κατά τη διάρκεια των δοκιμών έφερε καμουφλάζ, παρά το γεγονός ότι η σχεδίασή της δεν είναι πλέον κοινό μυστικό. Στο βίντεο, βλέπουμε το θηριώδες SUV να αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες, γεγονός απόλυτα λογικό, καθώς οι δύο ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει αποδίδουν περισσότερους από 590 ίππους. Επιπλέον, θα υπάρχουν εκδόσεις έως και 740 ίππους.

Lotus Eletre: Αυτό είναι το πρώτο SUV της Lotus

Αεροδυναμικό με αυτονομία 600 χιλιομέτρων

Η νέα Eletre χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα Electric Premium, η οποία θα είναι διαθέσιμη και για άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Επιπλέον, διαθέτει ενεργή αεροδυναμική, ενώ χρησιμοποιεί προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, ενεργό σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα και ενεργές ράβδους σταθεροποίησης.

Επίσης, μία μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh τροφοδοτεί το σύστημα μετάδοσης κίνησης επιτρέποντας αυτονομία έως και 600 χιλιομέτρων. Τέλος, η έναρξη της παραγωγής της υπολογίζεται στο τέλος του έτος και θα λάβει χώρα στη πόλη Wuhan της Κίνας.

abb_img