Στην Πορτογαλία το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο!

Το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην Ευρώπη, υποστηρίζει το ηλεκτρικό δίκτυο με τη βοήθεια του νερού.

Το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Ευρώπης, το οποίο χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι στην Πορτογαλία. Την μεγαλύτερη υποδομή αποθήκευσης ενέργειας στην Γηραιά Ήπειρο εγκαινίασε πρόσφατα η ισπανική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας, Iberdrola.

Η Ευρώπη έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να καταφεύγει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Προφανώς, με στόχο την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τη μείωση του αποτυπώματός της.

Το νέο εργοστάσιο της Hyundai θα είναι μόνο για ηλεκτρικά!

Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Tamega

Το έργο έχει κατασκευαστεί στο ποταμό Tamega, βόρεια της Πορτογαλίας, κοντά στο Πόρτο αλλά και τα ισπανικά σύνορα. Για το εργοστάσιο ήταν απαραίτητη η κατασκευή τριών φραγμάτων και τριών σταθμών παραγωγής ενέργειας, των Gouvaes, Daivoes και Alto Tamega.

Οι τρεις μονάδες έχουν δυνατότητα παραγωγής 1.766 GWh. Η σχεδίαση του επιτρέπει την αποθήκευση νερού στην δεξαμενή Gouvaes, με ένα σύστημα άντλησης που παίρνει το νερό από το Daivoes.

Ford: Το εργοστάσιο της Κραϊόβα στα… «χέρια» της Ford Otosan

Επένδυση 1,5 δισ. ευρώ η Iberdola

Η Iberdrola έχει επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ στην εγκατάσταση η οποία συνδυάζει δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς ροής του ποταμού και μία μονάδα, με συνολική συνδυασμένη υδροηλεκτρική ισχύ 1.158 MW. Αυτό θα αυξήσει την ηλεκτρική ισχύ στο πορτογαλικό δίκτυο κατά 6%.

Επιπλέον, περιλαμβάνει υδροηλεκτρικά αντλιοστάσια με χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας 40 GWh. Δηλαδή ίση με την ενέργεια που καταναλώνουν 11.000.000 άνθρωποι σε διάστημα 24 ωρών.

Το έργο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των γειτονικών δήμων και των πόλεων Μπράγκα και Γκιμαράες, σε περισσότερα από 440.000 σπίτια.

Shell: Εργοστάσιο παραγωγής υδρογόνου στην Ολλανδία!

Tέλος, ο πρόεδρος της ισπανικής εταιρείας, Ignacio Galan, ανακοίνωσε την κατασκευή δύο αιολικών πάρκων που θα συνδέονται με το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Μία επένδυση επίσης των 1,5 δισ. ευρώ.

abb_img
spot_img