Το μέλλον της υποδομής των μέσων μικροκινητικότητας

Η τοποθέτηση των σταθμών φόρτισης σε δημόσιους χώρους θα βοηθήσει στην εξάπλωση της μικροκινητικότητας και στην καλή συμπεριφορά των χρηστών.

Αναμφίβολα οι σταθμοί για πάρκινγκ και φόρτιση αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα για το μέλλον των μέσων μικροκινητικότητας. Αφού με αυτό τον τρόπο η μικροκινητικότητα θα μπορέσει να ενσωματωθεί αρμονικότερα στους δρόμους.

Σήμερα οι εταιρείες μικροκινητικότητας το γνωρίζουν αυτό. Μάλιστα στη διαδικασία τοποθέτησης των σταθμών αυτών εμπλέκονται οι κυβερνήσεις κάθε χώρας και οι τοπικές αρχές.

Επιπλέον οι σταθμοί για τα μέσα μικροκινητικότητας βελτιώνουν σαφέστατα την καλή συμπεριφορά των χρηστών.

Δημόσιοι σταθμοί φόρτισης: Το μέλλον των μέσων μικροκινητικότητας

Η αμερικανική εταιρεία μικροκινητικότητας Acton αγόρασε την εσθονική DUCKT που διαθέτει υποδομή μικροκινητικότητας. Αν και τα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, έχει γίνει η στρατηγική της.

Η αγορά από την Acton Micromobility εδραιώνει μια ήδη σταθερή σχέση. Πλέον η κοινή τους πορεία μπορεί μπορεί να οδηγήσει στην εξυπηρέτηση περισσότερων από 100 πόλεων σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών των πόλεων συμπεριλαμβάνεται το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Η τοποθέτηση των σταθμών φόρτισης μπορεί μάλιστα να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και αυτή η εξέλιξη θα αλλάξει τα δεδομένα αφού μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι χώροι εναπόθεσης των μέσων μικροκινητικότητας στον δρόμο, δεν διαθέτουν δυνατότητα φόρτισης.

Η επόμενη πρόκληση για την μικροκινητικότητα

Οι σταθμοί της της Duckt για τα μέσα μικροκινητικότητας βοηθούν τις πόλεις, τους φορείς εκμετάλλευσης και τους χρήστες των ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών. Με τους σταθμούς της μπορεί να οργανωθεί ο δημόσιος χώρος με τρόπο κατάλληλο για τα μέσα μικροκινητικότητας.

Ο στόχος αυτών των σταθμών είναι το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, παρέχοντας παράλληλα έναν απλό και ασφαλή σταθμό φόρτισης.

«Η Duckt δημιούργησε μια λύση που επιλύει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μικροκινητικότητα σήμερα. Αυτή είναι η δημιουργία έξυπνων δικτύων στάθμευσης και φόρτισης», εξήγησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος και συνιδρυτής της Acton, Janelle Wang. «Ο συνδυασμός της έξυπνης τεχνολογίας με την πλατφόρμα μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η Acton μπορεί να προσφέρει ποιοτικές αλλά και ευέλικτες B2B λύσεις».

Ο κύριος υποστηρικτής της Duckt, επικεφαλής μικροκινητικότητας της EIT InnoEnergy, Jennifer Dungs, ανέφερε σχετικά: «Η συγχώνευση των Acton και Duckt δημιουργεί μια τέλεια ιστορία ανάπτυξης. Μαζί, τα έχουν πραγματικά όλα. Καλοσχεδιασμένα, υψηλής ποιότητας οχήματα. Λογισμικό για τη διαχείριση των λειτουργιών με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Ευρέως συμβατούς σταθμούς φόρτισης συν την εμπειρία και την ικανότητα για μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη».

Καινοτόμος σταθμός φόρτισης συμβατός για όλα τα μέσα μικροκινητικότητας

Ακόμα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο τομέα του πάρκινγκ αλλά και φόρτισης των μέσων μικροκινητικότητας. Αυτό είχαμε διαπιστώσει και πρόσφατα με το ρεπορτάζ που κάναμε αναφορικά με τα μέσα μικροκινητικότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ιδέες όμως σχετικά με αυτό το γεγονός είναι αρκετές. Και εμείς θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για κάθε νέα εξέλιξη.

abb_img
spot_img