Το Moonbike είναι το πρώτο ηλεκτρικό snowbike στον κόσμο

Η οδήγηση μοτοσικλέτας δίνει μια ανεπανάληπτη αίσθηση ελευθερίας η οποία όμως σταματά… εκεί που ξεκινά το χιόνι.

Ωστόσο, ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό snowbike που αναπτύχθηκε από τη Moonbikes, μια γαλλική startup, ήρθε για να αλλάξει αυτά τα δεδομένα.

Moonbike: ένας απλός τρόπος για να μετακινηθείτε σε ένα χιονισμένο περιβάλλον

moonbike

Ο Nicolas Muron, αεροναυτικός μηχανικός, πήρε τα βασικά τα μέρη ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου και ενός snowmobile και εφηύρε ένα υβρίδιο μεταξύ των δύο οχημάτων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τελευταίας τεχνολογίας.

Το Moonbike είναι ένας απλός τρόπος για να μετακινηθείτε σε ένα χιονισμένο περιβάλλον. Προσφέρει εύκολη μετακίνηση στο χιόνι και έχει ένα skiboard στη θέση των μπροστινών τροχών.

Τα χαρακτηριστικά του Moonbike

moonbike

Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 3 kW που τοποθετείται στο πίσω μέρος με ροπή 125 lb-ft και μπορεί εύκολα να φτάσει τα 42 χλμ./ώρα.

Υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής της διπλής έκδοσης της μπαταρίας ή της χρήσης ενός αφαιρούμενου κουτιού μπαταριών κάτω από το κάθισμά του όπου μπορεί να τοποθετηθεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου 2,5 kWh ή μονάδα 3,2 kWh για επιπλέον αυτονομία.

Διαβάστε επίσης: Η «εξωγήινη» ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε… για το φεγγάρι

Επιπλέον, το Moonbike μπορεί να ανέβει έως και 30 μοίρες σε πλαγιές και μπορεί πραγματικά να συνεχίσει να οδηγεί σε θερμοκρασίες ακόμα και -25ºC.

Δημιουργώντας μια νέα κατηγορία οχημάτων

Moonbike

Το Moonbike προσφέρει μια πιο πράσινη, φιλική προς το περιβάλλον επιλογή με το ηλεκτρικό του σύστημα κίνησης που δεν απελευθερώνει άνθρακα κατά τη λειτουργία του.

Και δεδομένου ότι τα χιονοκίνητα οχήματα είναι σχεδόν πάντα βαριά και δύσκολα στη χρήση, είναι αξιοσημείωτο ότι το Moonbike είναι εξαιρετικά ελαφρύ, μόλις 80 κιλά, που σημαίνει ότι έχει περίπου το μισό βάρος από τα συνηθισμένα αντίστοιχα οχήματα που κινούνται πάνω στο χιόνι.

Σύμφωνα με την Robb Report, ο Nicolas Muron δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση της εταιρέιας “Μετά από τρία χρόνια έρευνας και ανάπτυξης και αυστηρών δοκιμών στις γαλλικές Άλπεις, είμαστε υπερήφανοι που λανσάρουμε μια ολοκαίνουργια κατηγορία οχημάτων, με  ένα καινοτόμο πατενταρισμένο σύστημα πρόωσης“.

moonbike

Πρόσθεσε επίσης ότι «Οι λάτρεις του χιονιού έχουν πλέον μια βιώσιμη και αθόρυβη εναλλακτική λύση, χωρίς συμβιβασμούς στην ταχύτητα, την τιμή ή την αυτονομία καθώς τα Moonbikes μπορούν να λειτουργήσουν έως και τρεις ώρες με μια δεύτερη μπαταρία ή έως 1,5 ώρες με την μπαταρία που ήδη διαθέτουν».

Για τους λάτρεις των ποδηλάτων που θέλουν να ανεβούν στις χιονοπλαγιές είτε για διασκέδαση είτε για εξερεύνηση, το Moonbike μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι μια ιδανική λύση.

Διαβάστε επίσης: Η λύση από το μέλλον για «υπερυψωμένες» δημόσιες μεταφορές που φέρνει η Κλιματική Αλλαγή

Η χειμερινή βόλτα με το Moonbike, αν μη τι άλλο αναμένεται να είναι εύκολη στη οδήγηση, πρωτόγνωρη αλλά και φυσικά διασκεδαστική.

abb_img
spot_img