Το νέο Abarth 500e «ηλεκτρίζει» την Ευρώπη

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψή του, το ηλεκτρικό Abarth 500e έχει ήδη πάνω από 1.500 προπαραγγελίες, στη συλλεκτική έκδοση Scorpionissima.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Abarth 500e, έχει ξεκινήσει να «ηλεκτρίζει» το κοινό στην Ευρώπη. Μάλιστα, έχει ήδη λάβει περισσότερες από 1.500 προπαραγγελίες της συλλεκτικής έκδοσης Scorpionissima. Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, η εν λόγω έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε μόλις 1.949 μονάδες (1949 είναι η χρονιά ίδρυσης της Abarth).

Αυτή η επιτυχία λαμβάνει χώρα, λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του νέου μοντέλου στο ιστορικό εργοστάσιο του Lingotto στο Τορίνο. Εκεί το 500e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Abarth, έθεσε τις βάσεις για τη φιλοσοφία εξηλεκτρισμού της μάρκας.

Με στόχο ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και την οδηγική αίσθηση, η μάρκα αξιοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Παράλληλα, ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μειώνει σημαντικά και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα που έχει ένα αυτοκίνητο.

Το Abarth 500e «ηλεκτρίζει» τον Miki Biasion

Οι λόγοι της εμπορικής επιτυχίας του Abarth 500e Scorpionissima

Χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική του, το 500e έχει ιδανική κατανομή βάρους και μεγαλύτερα μετατρόχια για καλύτερη σταθερότητα. Επιπλέον, αποτελεί το πλέον άμεσο και διασκεδαστικό Abarth 500, έχοντας καλύτερες επιδόσεις και απόκριση από το Abarth 695. Ειδικότερα, στην επιτάχυνση στις χαμηλές ταχύτητες (20-40 χλμ./ώρα), είναι ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο 695.

Αλλά και στην επιτάχυνση με μεγαλύτερες ταχύτητες (60-100 χλμ./ώρα), το ηλεκτρικό μοντέλο είναι επίσης ταχύτερο. Παράλληλα, η ανωτερότητά του είναι εμφανής και στην πίστα Misto Alfa Handling Track του κέντρου δοκιμών του Balocco. Εκεί, το νέο Abarth 500e κερδίζει το 695 στον γύρο με περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά.

Abarth 500e: Ο Σκορπιός ηλεκτρίστηκε και επίσημα!

Το νέο Abarth 500e «ηλεκτρίζει» την Ευρώπη

Το ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει μία μπαταρία 42 kWh και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 155 ίππων, που εξασφαλίζει δυναμικές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα είναι εφικτή σε μόλις 7 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή οι υψηλές επιδόσεις συνδυάζονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Abarth: Νέες επιλογές και με αγωνιστική περιβολή

Το νέο Abarth 500e «ηλεκτρίζει» την Ευρώπη

Διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα στις αρχές του 2ου τριμήνου

Με δυναμική εμφάνιση και πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης, το Abarth 500e υποστηρίζει απόλυτα τη φιλοσοφία της ιταλικής μάρκας. Μίας εταιρείας που διαχρονικά εστιάζει στο στιλ, την απόδοση και την οδηγική απόλαυση.

Στις αρχές του 2ου τριμήνου, η γκάμα του νέου Abarth 500e θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες και στην ελληνική αγορά. Φυσικά, το μοντέλο θα επωφελείται από τα οφέλη που προκύπτουν από το κρατικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Μάλιστα, οι πρώτες αφίξεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Abarth πιθανότητα θα λάβουν χώρα στις αρχές του καλοκαιριού.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!