Το νέο Audi Q6 e-tron προπονείται σκληρά στα χιόνια!

H Audi πραγματοποιεί αυστηρές δοκιμές στο νέο Q6 e-tron, εκμεταλλευόμενη τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον ευρωπαϊκό βορρά.

Ακούστε το άρθρο

Το Audi Q6 e-tron θα αποτελέσει την αρχή της μεγαλύτερης «εξηλεκτρισμένης» επίθεσης στην ιστορία της μάρκας. Επιπλέον, η Audi θα παρουσιάσει περισσότερα από 20 νέα μοντέλα μέχρι το 2025. Μάλιστα, πάνω από 10 εξ αυτών, θα διαθέτουν αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Η μελλοντική σειρά μοντέλων Q6 etron αποτελεί την απαρχή της ηλεκτρικής κινητικότητας στην έδρα της γερμανικής φίρμας στο Ingolstadt. Εκεί, μία εσωτερική μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών υποστηρίζει τη δέσμευση της Audi για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Νέο Audi A8: Στα χνάρια του grandsphere concept

Το νέο Audi A6 etron χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα του ομίλου PPE

Η Audi δοκιμάζει επί του παρόντος το πρωτότυπο Q6 etron, με επόμενο στάδιο την παραγωγή του. Ειδικότερα, οι δοκιμές λαμβάνουν χώρα στο μακρινό ευρωπαϊκό βορρά, υπό αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Μάλιστα, το premium μοντέλο είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) του ομίλου.

Με «όπλα» το 800V ηλεκτρικό σύστημα, τους ισχυρούς και αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης μπαταριών και φόρτισης και μία καινούργια αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών συστημάτων, το πρωτότυπο Q6 etron αποτελεί το επόμενο σημαντικό βήμα στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση της γκάμας μοντέλων της Audi.

Η επερχόμενη σειρά μοντέλων Q6 etron, θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις αμαξώματος SUV και Sportback. Επιπλέον, θα αντιπροσωπεύει τη βιώσιμη παραγωγή, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρείας.

Audi activesphere concept: Δημιουργεί έναν δικό του κόσμο!

Οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Audi, Markus Duesmann:

Η Audi αλλάζει μορφή με γρήγορο ρυθμό σε κορυφαίο πάροχο, πλήρως ηλεκτρικής premium κινητικότητας. Και το κάνει αυτό πάνω σε ισχυρά οικονομικά θεμέλια. Μάλιστα, ο όμιλος της γερμανικής μάρκας έκλεισε το οικονομικό έτος 2022 με αποτελέσματα ρεκόρ.

Audi RS Q e-tron: Βραβείο από θέση… ισχύος

«Η στρατηγική μας Vorsprung 2030 παρέχει τις σωστές απαντήσεις, ακόμη και σε περιόδους πολλαπλών κρίσεων», τόνισε ο Markus Duesmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi AG. «Εστιάζουμε πλήρως στη βιωσιμότητα και προωθούμε συστηματικά την ψηφιοποίηση και την ηλεκτροκίνηση των προϊόντων μας».

abb_img