Το νέο C+walkT της Toyota υπόσχεται να αντικαταστήσει το… περπάτημα

Η Toyota αποκάλυψε το νέο της ηλεκτρικό πατίνι C+walkT ως μια ενδιαφέρουσα νέα λύση στη γρήγορη και εύκολη αστική μετακίνηση για κοντινές αποστάσεις.

Το C+walkT είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ με τρεις τροχούς και σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα ηλεκτρικά σκούτερ, δεν σχεδιάστηκε ως μέσο διασκέδασης, αλλά ως μέσο που μπορεί να εξυπηρετήσει τις εναλλακτικές μεταφορές.

Η χρήση του είναι ιδανική, ώστε ο χρήστης του να αντικαταστήσει το… περπάτημα, ενώ η Toyota με αυτήν την πρόταση απευθύνεται, επίσης, και σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της δημιουργίας του C+walkT είναι να διευκολύνει όσους έχουν πρόβλημα να περπατήσουν, αλλά και να βοηθήσει στην ευκολότερη μετακίνηση των ανθρώπων μέσα σε μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα, όπως είναι τα εμπορικά κέντρα και τα αεροδρόμια.

C+walkT

Το C+walkT μπορεί να αγγίξει ταχύτητες μεταξύ 2-10 χλμ./ώρα

Ωστόσο, η Toyota επισημαίνει ότι η τελική ταχύτητα 10 χλμ./ ώρα, η οποία είναι και η ταχύτερη λειτουργία που αφορά μόνο σε “έμπειρους χρήστες”.

 C+walkT της Toyota

Βοηθώντας τους αναβάτες που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι, το σκούτερ έχει ενσωματωμένη προηγμένη τεχνολογία αποφυγής εμποδίων για την αποτροπή συγκρούσεων στη μέγιστη ταχύτητα.

Το ηλεκτρικό πατίνι της Toyota μπορεί να επιβραδύνει αυτόματα στα 2 χλμ./ώρα όταν αντιληφθεί ένα επερχόμενο εμπόδιο.

Διαβάστε επίσης: Στη Β. Αμερική ανακυκλώνοντας μπουκάλια της Coca-Cola απολαμβάνουν δωρεάν βόλτες με την Lime 

Όπως εξηγεί η εταιρεία: «Το C+walkT είναι εξοπλισμένο με λειτουργίες ανίχνευσης εμποδίων που βοηθούν στην αποφυγή συγκρούσεων με εμπόδια ή πεζούς. Όταν ο αισθητήρας ανίχνευσης που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του οχήματος ανιχνεύει ένα άτομο ή ένα εμπόδιο, το λειτουργικό σύστημα εμφανίζει οπτική ειδοποίηση στην οθόνη, καθώς και ηχητική ειδοποίηση και επιβραδύνει το όχημα σε περίπου 2 χλμ./ώρα, παρέχοντας έτσι ουσιαστική υποστήριξη για ασφαλή οδήγηση.”

Τα πλεονεκτήματα και τα… όρια του C+walkT

 C+walkT της Toyota

Το C+walkT τροφοδοτείται από κινητήρα 250 W και διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία 272 Wh. Ωστόσο, η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για τους μεγαλύτερους ή ψηλότερους αναβάτες. Αντιθέτως, διαθέτει καλή υποστήριξη αναβατών που φτάνουν έως και τα 1,85 μέτρα.

Για εκείνους που πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν πρόβλημα στις αρθρώσεις τους, ενώ οδηγούν το συγκεκριμένο ηλεκτρικό πατίνι.

Η Toyota έδωσε, επίσης, έμφαση στο να κάνει το σκούτερ όσο το δυνατόν πιο άνετο τόσο για τους χρήστες του, όσο και για τους ανθρώπους που θα βρίσκονται γύρω του.

Διαβάστε επίσης: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν αποτελεσματική σωματική άσκηση

Σύμφωνα με την εταιρεία «Το όχημα έχει σχεδιαστεί για να στέκεται όρθιο, ελαχιστοποιώντας έτσι το αίσθημα άγχους για τους ανθρώπους που βρίσκονται τόσο πάνω, όσο και κοντά σε αυτά».

Ωστόσο, αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα ηλεκτρικό πατίνι C+walkT, θα πρέπει… να πάτε ως την Ιαπωνία, αφού η Toyota παρουσιάζει το ηλεκτρικό πατίνι στην εγχώρια αγορά της τον επόμενο μήνα.

Το C+walkT θα κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια.

abb_img
spot_img