Το νέο EV Dodge Charger αποκαλύφθηκε!

Η Dodge έφερε στη δημοσιότητα το επερχόμενο Charger EV, λίγο πριν το επίσημο ντεπούτο του!

Ακούστε το άρθρο

Ο ερχομός του νέου έτους, σήμανε το τέλος μιας εποχής για το δίδυμο των αυτοκινήτων Dodge Charger και Challenger, όπως τα γνωρίζαμε. Ωστόσο, η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, δεν μας αφήνει σε αγωνία και ήδη μας ιντριγκάρει, με δελεαστικές φωτογραφίες, μιας έκδοσης παραγωγής του «φορτιστή» του 2025.

Έχοντας εντυπωσιακή ομοιότητα με το Dodge Charger Daytona SRT Banshee Concept που παρουσιάστηκε το 2022, το μοντέλο έχει μεγαλύτερους πλαϊνούς καθρέφτες και εμφανή θύρα φόρτισης ή καπάκι βενζίνηςΩστόσο, οι προβολείς σε αυτό το μοντέλο είναι πιο τετράγωνοι από τους γνωστούς στρογγυλούς.

Μια φωτό από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δείχνει μια αεροτομή που δεν έχουμε δει σε προηγούμενα concept. Μια όμορφη προσθήκη στο αυτοκίνητο, βρίσκεται πάνω από τα τετράγωνα πίσω φώτα. Η Dodge το χαρακτηρίζει επίσημα ως «μοντέλο προπαραγωγής» και επιβεβαιώνει τη διαθεσιμότητά του για τα τέλη του τρέχοντος έτους. 

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ μπορεί να υπάρχει ακόμη χρόνος για την αυτοκινητοβιομηχανία να βελτιώσει τον τελικό σχεδιασμό πριν από την παραγωγή, αυτό είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα μπορούν να αγοράσουν οι καταναλωτές. Παρόλο που ο «φορτιστής» θα είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο όταν έρθει, δεν θα προσφέρεται απαραίτητα αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. 

Οι διαρροές υποδηλώνουν ότι εκτός από το ότι η εταιρεία προσφέρει το «μυϊκό» αυτοκίνητο ως EV, ορισμένες παραλλαγές ενδέχεται να λάβουν τον θερμικό σε σειρά 6 κύλινδρο κινητήρα Hurricane. 

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει αποκλειστικά το εν λόγω σύστημα κίνησης εσωτερικής καύσης, ή εάν ο κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί ως μέρος μιας υβριδικής εγκατάστασης.

Το Charger EV θα παρέχεται με μια σειρά κινητήρων. Η βασική έκδοση θα έχει έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 408 PS για τους πίσω τροχούς. Μια επερχόμενη έκδοση με δύο μοτέρ αναμένεται να αποδίδει 680 PS με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. 

Το κορυφαίο μοντέλο αναμένεται να διαθέτει 897 PS, αν και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης για αυτό το μοντέλο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

abb_img