Το νέο ηλεκτρικό SUV της Porsche έρχεται το 2027

Η Porsche αναμένεται να λανσάρει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο μάλιστα βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης.

Η Porsche κάνει εντατικές εργασίες για την εξέλιξη ενός οχήματος που δεν θα μοιάζει με κανένα προηγούμενο μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε ένα μεγάλο SUV το οποίο θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Μάλιστα, το πολυτελές μοντέλο, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Porsche, θα είναι ένα «σπορτίφ SUV αλλά θα κοστίζει».

Μετά την ηλεκτρική Taycan, η Porsche θα εξηλεκτρίζει τις BoxsterCayman το 2024 ενώ δύο χρονιές αργότερα θα κυκλοφορήσει και την ηλεκτρική Cayenne. Έτσι, την πεντάδα θα «κλείσει» το νέο αυτό μοντέλο το 2027.

Επιπλέον, το νέο ηλεκτρικό και πολυτελές όχημα θα είναι πιο ψηλά στην γκάμα της Porsche από την Macan αλλά και από την Cayenne. Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι διαθέσιμο και σε 7θέσια εκδοχή, κάτι που θα δούμε για πρώτη φορά.

Porsche: Η πρώτη ηλεκτρική Boxster καταφθάνει

Τα πιθανά χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού SUV της Porsche

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ένα δυναμικό ηλεκτρικό όχημα, με προηγμένες δυνατότητες για εκτός δρόμου κίνηση. Επιπλέον, αν και το όνομα του μοντέλου δεν είναι ακόμα γνωστό, έχει προς το παρόν την κωδική ονομασία Κ1.

Θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 920 V, με σκοπό την γρήγορη μεταφορά ενέργειας. Το σύστημα αυτό θα λαμβάνει ενέργεια από μία μπαταρία με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 100 kWh. Προφανώς, η εταιρεία στοχεύει στη γρήγορη φόρτιση αλλά και την μεγάλη αυτονομία, η οποία πιθανότατα θα ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα.

Η ιδέα πίσω από το λογότυπο της Porsche

Στον τομέα επιλογής πλατφόρμας, το μοντέλο θα «μοιραστεί» την ίδια γραμμή παραγωγής με την ηλεκτρική Macan. Οπότε, πολύ πιθανό γίνει χρήση της ηλεκτρικής πλατφόρμας Premium Platform Electric (PPE), που έχει αναπτύξει η Porsche με την Audi.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, θα διαθέτει σημαντική απόσταση από το έδαφος. Στις εκτός δρόμου δυνατότητες θα συμβάλει και ένα εξελιγμένο σύστημα αερανάρτησης, το οποίο θα «διαβάζει» το έδαφος μέσω καμερών.

Formula E: «Διπλό» για την Porsche στη Diriyah

Porsche: Ετοιμάζει μεγάλο ηλεκτρικό SUV

Θα κοστίζει περισσότερο από την Cayenne Turbo GT

Η Porsche έχει αναφέρει ότι το νέο κορυφαίο ηλεκτρικό SUV θα κοστίζει αρκετά. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι η τιμή του θα είναι υψηλότερη ακόμα και από αυτή της Cayenne Turbo GT. Η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο της μάρκας στη Λειψία της Γερμανίας.

Φυσικά, όπως και οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Porsche ακολουθεί πιστά το πλάνο του εξηλεκτρισμού της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θέλει το 80% των ετήσιων πωλήσεών της έως το 2030, να είναι ηλεκτρικά και Plug-in μοντέλα.

Editorial