Το νέο Nissan Ariya το παίζεις στα δάχτυλα!

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε ένα τηλεκατευθυνόμενο Nissan Ariya εξοπλισμένο με το σύστημα e-4ORCE.

Το τηλεκατευθυνόμενο Nissan Ariya ανέπτυξε η ιαπωνική μάρκα, προκειμένου να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας e-4ORCE της ηλεκτρικής της γκάμας.

Tο σύστημα e-4ORCE είναι μία προηγμένη τεχνολογία της ιαπωνικής φίρμας που υποστηρίζει την τετρακίνηση, ελέγχοντας όλους τους τροχούς του αυτοκινήτου.

Το Nissan e-4FORCE σερβίρει… Ramen!

Το τηλεκατευθυνόμενο Νissan Ariya πλήρως εξοπλισμένο

Πιο συγκεκριμένα, η Νissan προσάρμοσε αυτό το σύστημα στο μέγεθος ενός τηλεκατευθυνόμενου και το τοποθέτησε σε αυτό. Επιπλέον, οι μηχανικοί εξόπλισαν το αυτοκίνητο με μια ενσωματωμένη κάμερα, ένα εικονικό κάθισμα οδηγού και μία ειδική πίστα. Σε αυτήν θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές.

Τέλος, ο καθένας μπορεί να οδηγήσει το τηλεκατευθυνόμενο με τιμονιέρα και πεντάλ. Όσα καταγράφει η κάμερα θα μπορούν τα βλέπουν σε μια μεγάλη οθόνη σε πραγματικό χρόνο.

Nissan e-Power: Το σύστημα που… φορτίζει μόνο του!

Το νέο Nissan Ariya το παίζεις στα δάχτυλα!

Αντέχει σε όλες τις συνθήκες

Το τηλεκατευθυνόμενο που έχει ως βάση το Nissan Ariya, αποτελεί το πρώτο όχημα με το σύστημα e-4ORCE. Διαθέτει τέσσερις μικρούς ηλεκτρικούς κινητήρες ώστε να δίνει κίνηση σε κάθε τροχό.

Παράλληλα, οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας ανέπτυξαν ένα λογισμικό που ελέγχει συνθήκες οδήγησης μέσω αισθητήρων. Μέσω αυτού το αυτοκίνητο μπορεί να προσαρμόζει την πέδηση και την κινητήρια δύναμη στους τέσσερις τροχούς. Έτσι, προσφέρει τον απαιτούμενο έλεγχο για όλες τις συνθήκες του εδάφους στο οποίο βρίσκεται.

Επιπλέον, ίδια χαρακτηριστικά φέρει και το κανονικό Nissan Ariya, το οποίο διαθέτει δύο μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα.

Τέλος, το τηλεκατευθυνόμενο θα μπορεί να τεστάρει και το κοινό. Πιο συγκεκριμένα, η Nissan ανάφερε πως όσοι επισκεφθούν τα κεντρικά γραφεία της στην Ιαπωνία, θα έχουν την τύχη να δοκιμάζουν τις ικανότητες του e-4ORCE.

abb_img
spot_img