Το ντεμπούτο του ηλεκτρικού TVR Griffith πλησιάζει!

Το ηλεκτρικό TVR Griffith έρχεται πολύ σύντομα, με το συμβατικό μοντέλο να κάνει την εμφάνισή του ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακούστε το άρθρο

Την παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του TVR Griffith ανακοίνωσε η βρετανική φίρμα για το 2024. Η εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων ωστόσο, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα την βενζινοκίνητη έκδοση, αν και την έχει παρουσιάσει από το 2017. Οι παραδόσεις της θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2023.

Η Aston Martin πολύ κοντά στον εξηλεκτρισμό της

Το TVR Griffith με μια ματιά

Το TVR Griffith θα φέρει V8 κινητήρα 5,0 λίτρων με απόδοση 500 ίππων, σε συνεργασία με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Για το 0-100 χλμ./ώρα αρκούν λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα, με την μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 322 χλμ./ώρα. Το κέντρο βάρους θα είναι χαμηλό, με ιδανική κατανομή βάρους 50/50.

Έρχεται η ηλεκτρική έκδοση του MINI Paceman;

Αναφορικά με τις διαστάσεις του, το μήκος του αγγίζει τα 4,32 μ., το πλάτος τα 1,85 μ. και το ύψος του τα 1,24 μέτρα. Ενώ το μεταξόνιο του είναι στα 2,6 μέτρα. Το βάρος του είναι 1.250 κιλά.

Στην πρίζα με ηλεκτρική έκδοση

Η ηλεκτρική έκδοση θα είναι διαθέσιμη μαζί με το μοντέλο που θα φέρει θερμικό κινητήρα. Η TVR δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα.

Ωστόσο, αναμένουμε να είναι πιο ισχυρό και πιο γρήγορο από το βενζινοκίνητο. Αν και με περισσότερο βάρος, λόγω των μπαταριών.

TVR και Formula E

Επιπλέον, η TVR προχώρησε σε μια συμφωνία με το πρωτάθλημα της Formula E, ώστε να είναι ο βασικός σπόνσορας σε δύο φετινά E-Prix: Σε Μονακό και Λονδίνο.

Formula E: Η Maserati έτοιμη να «ηλεκτρίσει» τις πίστες!

Μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας, η αγγλική φίρμα δείχνει τη δέσμευσή της, για αναβίωση του ονόματός της μέσα από τον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στοχεύοντας, προφανώς στην βιωσιμότητα της επιχείρησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

abb_img