Το παλαιότερο εργοστάσιο κατασκευής Volvo απέκτησε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Ακούστε το άρθρο

Το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων Volvo στην περιοχή Torslanda της νήσου Hisingen, που βρίσκεται 12 χλμ μακριά από το Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, είναι το παλαιότερο και πιο παραγωγικό του ομίλου και πλέον, μετά από μία προσπάθεια τεσσάρων ετών, απέκτησε πιστοποίηση ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το πρώτο που αποκτά αυτή την πιστοποίηση, που παράγει αυτοκίνητα της φίρμας, αλλά συνολικά το δεύτερο του ομίλου, αφού έχει προηγηθεί το 2018 η ίδια πιστοποίηση για το εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων της Volvo που έχει έδρα στο Skovde.

Το εργοστάσιο στην περιοχή Torslanda παράγει ετησίως περίπου 300.000 οχήματα και είναι σε λειτουργία από το 1964.

Σύμφωνα με τη Volvo, για να καταφέρει το εργοστάσιο παραγωγής να επιτύχει τα απαιτούμενα μέτρα που έχουν τεθεί για την πιστοποίηση ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, έπρεπε να εκπέμπει μηδενικές εκπομπές ρύπων, ώστε να μην δημιουργείται επιβάρυνση του «φαινομένου του θερμοκηπίου», όσον αφορά στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και τρόπου θέρμανσης των εγκαταστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή της Torslanda ηλεκτροδοτείται από το 2008 με κλιματικά ουδέτερες πηγές ενέργειας.

Ένας λόγος που το εργοστάσιο παραγωγής της Volvo στην Torslanda πήρε περισσότερο χρόνο για να λάβει την πιστοποίηση από ότι αυτό στο Skovde, που την έλαβε το 2018, είναι το τμήμα που βάφονται τα οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Αγωγές και πρόστιμα στην Tesla για το εύρος αυτονομίας και τη διάρκεια φόρτισης

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παγκόσμιας παραγωγής, Geert Bruyneel, στο Automotive News Europe, οι ενεργειακές απαιτήσεις του βαφείου του εργοστασίου, παρά μίας πρόσφατης αναβάθμισης που δέχτηκε, είναι τρεις φορές περισσότερες από αυτές που απαιτούνται στο εργοστάσιο του Skovde, όπου εκεί κατασκευάζονται οι κινητήρες των οχημάτων.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το βαφείο του εργοστασίου απαιτεί αρκετό βιοαέριο για να ζεστάνει τους κλιβάνους και τους φούρνους που χρησιμοποιούνται στη γραμμή παραγωγής.

«Αρχικά, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να τους πείσουμε όλους ότι αυτό είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει, ακόμα και εάν ο υπόλοιπος κόσμος, και οι ανταγωνιστές μας, μπορεί και να μην έκαναν το ίδιο», είπε ο ίδιος και συνέχισε: «Στο τέλος, είπαμε, Όχι. Αυτό είναι κάτι σωστό που πρέπει να κάνουμε, για την εταιρεία, αλλά και για το περιβάλλον».

Η πιστοποίηση ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα που έλαβε η Volvo ήταν ένα μεγάλο βήμα που κατέκτησε η εταιρεία, η οποία έχει θέσει ως στόχο να αποκτήσει την ίδια πιστοποίηση για όλα τα κατασκευαστικά της εργοστάσια, σε όλο τον κόσμο, έως το 2025.

Διαβάστε επίσης: Επεκτείνεται η αεριοκίνηση στην Ελλάδα, ετοιμάζονται νέα πρατήρια φυσικού αερίου κίνησης

abb_img