Το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC έως το 2025!

Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις, ανακοινώθηκε και η παραμονή στου θεσμού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι το 2025.

Φέτος, το Ράλλυ Ακρόπολις γιορτάζει μία λαμπρή πορεία 7 δεκαετιών, όπου φιλοξένησε στην Ελλάδα την εξέλιξη του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα, λειτούργησε ως πρεσβευτής της χώρας σε κάθε γωνιά της Γης. Η φετινή εκδοχή του (7-10 Σεπτεμβρίου) θα αποτελέσει την κορύφωση των εορτασμών για την ιστορία του.

Με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε μία πρώτη εικόνα για το μέλλον του Ράλλυ Ακρόπολις. Επτά δεκαετίες ιστορίας που δεν θα προσεγγιστούν απολογιστικά, αλλά τιμητικά, προς όλους εκείνους που μόχθησαν από την πλευρά του οργανωτή. Επιπλέον, όπως και προς τους συμμετέχοντες, αγωνιζόμενους και θεατές, οι οποίοι ανέκαθεν ήταν πυλώνας του θεσμού.

Φυσικά, στόχος του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Motorsport Greece είναι να γίνει προβολή του αγώνα σε κάθε Έλληνα. Αυτό θα γίνει εφικτό μέσα από δραστηριότητες συνδεδεμένες με την τεχνολογία, την ασφάλεια και το περιβάλλον.

ΕΚΟ Acropolis Rally Forum 2022: Με το βλέμμα στο 2023

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

«Τα 70 χρόνια ιστορίας του αγώνα δεν είναι απλώς ένα χρονικό ορόσημο για τον εθνικό μας αγώνα. Είναι μια σπουδαία κληρονομιά. Όλοι εμείς έχουμε την τιμή και την ευθύνη να διαχειριζόμαστε αυτό το μοναδικό προνόμιο που μας κληροδοτήθηκε, ως δικαίωμα αλλά και ως υποχρέωση.

Το δικαίωμα, επιβεβαιώνεται μόνο με την άσκηση της υποχρέωσης. Δε φτάσαμε εύκολα, σήμερα να συζητούμε για εορτασμούς 70 ετών. Δεν έγινε τίποτα από όσα πετύχαμε χωρίς πολύ κόπο και μόχθο. Προσπαθήσαμε να πείσουμε ότι η Ελλάδα που ανέτειλε το 2019 είναι μια άλλη Ελλάδα. Και τα καταφέραμε».

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Πρώτος ο Νεβίλ στην Υπερειδική

Ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, δεν έγιναν. Ωστόσο, στο πλάνο των διοργανωτών του Ράλλυ Ακρόπολις, όπως και τα τελευταία δύο χρόνια, επίκεντρο είναι ο άνθρωπος. Φυσικά, θα γίνουν ανάλογες δράσεις που έχουν ως στόχο και το όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Επί ελληνικού εδάφους το WRC για το 2024 και 2025

Επιπλέον, διά στόματος Υφυπουργού Αθλητισμού έγινε αποκάλυψη της επόμενης σελίδας στην ιστορία του αγώνα.

«Θα έχουμε Ράλλυ Ακρόπολις και το 2024 και το 2025, έπειτα από συμφωνία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τον WRC Promoter, που αναγνώρισαν την αρτιότητα διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το 2021 και το 2022».

«Αυτή η συμφωνία εξασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA για τα επόμενα δύο χρόνια. Επιπλέον, προστατεύει το μέλλον ενός εκ των διασημότερων ράλλυ στον κόσμο. Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει μια πλούσια κληρονομιά στο WRC, καθώς και μερικούς από τους πιο παθιασμένους φίλους του σπορ. Αυτό αποδεικνύεται και από τους 65.000 θεατές που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας πέρυσι», δήλωσε ο Διευθυντής Αγώνων του WRC Promoter, Simon Larkin.

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Αντίστροφη μέτρηση για την υπερειδική του ΟΑΚΑ

Την εμπιστοσύνη θεσμού προς το Ράλλυ Ακρόπολις επισφράγισε και η τριετής επέκταση της συνεργασίας με την ΕΚΟ. Έτσι, η εταιρεία θα παραμείνει έως και το 2025, «Μεγάλος Χορηγός και Χορηγός Ονόματος» του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Έδρα του αγώνα και για το 2023 η πόλη της Λαμίας

Η στιγμή ήταν κατάλληλη για την αποκάλυψη της έδρας του αγώνα, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η Λαμία. Ειδικότερα, η Πανελλήνια Έκθεση να φιλοξενεί το Αρχηγείο και το Service Park. Ωστόσο, μετά την εκκίνηση, το πρώτο αγωνιστικό σκέλος θα ξεκινήσει από το Λουτράκι που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αγώνα.

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Τριπλός θρίαμβος για τη Hyundai

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Λευτέρης Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, οι Αντιδήμαρχοι Λαμίας, Παναγιώτης Φώσκολος και Ιωάννης Ζωγράφος, οι Αντιδήμαρχοι Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων, Αθανάσιος Παπαθανασίου και Σπύρος Ράτης κ.ά.

Το παρακάτω video είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια του Ράλλυ των Θεών:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!