Το Rampini Hydron κινείται με υδρογόνο!

Η Rampini παρουσιάζει το λεωφορείο Hydron, το οποίο καταναλώνει υδρογόνο και υπόσχεται αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα.

H Rampini παρουσίασε το λεωφορείο υδρογόνου Hydron στο πλαίσιο της Έκθεσης Next Mobility Exhibition στο Μιλάνο. Μάλιστα, η εταιρεία το κατασκευάζει εξ ολοκλήρου στην Ιταλία, ενώ έχει σταματήσει την ενασχόληση της με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2018.

Επιπλέον, το μηδενικών ρύπων λεωφορείο κυκλοφορεί με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου από την εταιρεία Loop Energy. Τέλος, το Hydron αποτελεί το πρώτο 8μετρο λεωφορείο υδρογόνου στην Ευρώπη.

Temsa LD SB E: Ένα νέο ηλεκτρικό λεωφορείο για την Ευρώπη!

Το Rampini Hydron μεταφέρει έως 48 επιβάτες

Το Hydron βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Rampini. Συγκεκριμένα, το λεωφορείο έχει 8 μέτρα μήκος και μπορεί να μεταφέρει έως 48 επιβάτες. Επιπλέον, η αυτονομία του, σύμφωνα με τη Rampini, αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα. Τέλος, οι πρώτες πληροφορίες για την έλευση του λεωφορείου υδρογόνου της Rampini έγιναν γνωστές το 2020.

Η Kleanbus μετατρέπει τα diesel λεωφορεία σε ηλεκτρικά

Κυψέλες καυσίμου από τη Loop Energy

Οι αρμόδιοι για την κατασκευή του Hydron επέλεξαν κυψέλες καυσίμου από τη Loop Energy. Συγκριμένα, η Loop Energy προσέφερε τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου S300 (30 kW). Οι εν λόγω κυψέλες καυσίμου τροφοδοτούν με ενέργεια τον πίσω ηλεκτρικό κινητήρα του λεωφορείου, ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ 230 kW. Τέλος, στην εντυπωσιακή αυτονομία των 450 χιλιομέτρων συμβάλλουν τα ντεπόζιτα υδρογόνου με συνολική χωρητικότητα 10,8 κιλά.

Το Solaris Urbino 18 hydrogen είναι πλέον γεγονός!

Ο Fabio Magnoni, Γενικός Διευθυντής της Rampini, δήλωσε:

«Είμαστε ευγνώμονες στη Loop Energy για την υποστήριξη της κυκλοφορίας του Hydron και την παρουσίαση του στη Next Mobility Exhibition. Πριν από μερικά χρόνια εγκαταλείψαμε την παραγωγή πετρελαιοκίνητων οχημάτων προς όφελος των ηλεκτρικών και το ενδιαφέρον των πελατών μας σε όλη την Ευρώπη ήταν εξαιρετικό. Η προσφορά μιας ηλεκτρικής λύσης υδρογόνου μας επιτρέπει την ολοκλήρωση της προσφοράς λύσεων μηδενικών εκπομπών».

1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Ο Ben Nyland, CEO της Loop Energy, δήλωσε:

«Η Rampini επιβεβαιώνει τη δέσμευση της για την ενεργειακή μετάβαση των μεταφορών, καθώς εγκατέλειψε το diesel προς όφελος μιας σειράς ηλεκτρικών προϊόντων. Η κυκλοφορία του Hydron από τη Rampini αποδεικνύει την αύξηση της ζήτησης για τις λύσεις μας παγκοσμίως».

abb_img
spot_img