Το Sanlorenzo με το σύστημα της Volvo Penta

Το νέο σούπερ γιοτ Sanlorenzo το πρώτο που χρησιμοποίησε το ηλεκτρικό έτοιμο σύστημα μετάδοσης κίνησης της Volvo Penta.

Το Sanlorenzo, η εταιρεία κατασκευής σούπερ γιοτ, πρωτοστατεί στην επαναστατική χρήση του ηλεκτρικού έτοιμου συστήματος μετάδοσης κίνησης που παρέχει η Volvo Penta. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία θα ενσωματωθεί σε 2 νέα γιοτ πελατών της εταιρείας. Καθιστώντας το Sanlorenzo τον πρώτο ναυπηγό που υιοθετεί αυτό το προηγμένο θαλάσσιο σύστημα.

BYD: Το πρώτο της πλοίο έβαλε πλώρη

Η επαγγελματική πλατφόρμα Volvo Penta IPS προσφέρει στους ναυπηγούς μια μεγάλη ποικιλία μονάδων ισχύος. Ουσιαστικά, αυτή επιτρέπει την προσαρμογή τους στη μετάδοση κίνησης σύμφωνα με τις ανάγκες και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις του κάθε γιοτ. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στο Sanlorenzo και σε άλλα ναυπηγεία να προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών. Από συμβατικούς κινητήρες ντίζελ έως και προηγμένες ηλεκτρικές λύσεις της Volvo Penta.

BYD: Το πρώτο της πλοίο με φυσικό αέριο και… μπαταρία

Επιπλέον, το σύστημα IPS της Volvo Penta σχεδιάστηκε ειδικά για υψηλές απαιτήσεις και εμπορικές εφαρμογές σε θαλάσσια σκάφη. Παρέχουν ευελιξία στη λειτουργία και μείωση στην κατανάλωση ενέργειας. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις και συντήρησης, ενώ βελτιστοποιεί την απόδοση και την αποδοτικότητα του σκάφους.

The Open: Το ηλεκτρικό γιοτ των BMW και Tyde

Η Volvo Penta ετοιμάζει τα ηλεκτρικά SX120 και SX132

Επίσης, το Sanlorenzo πρόκειται να κατασκευάσει τα πρώτα του γιοτ με το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Volvo Penta στα επερχόμενα μοντέλα SX120 και SX132. Ακόμη, παρουσίασε σχέδια για το νέο του 50 Steel το 2024, το οποίο θα διαθέτει μια πρωτοποριακή γεννήτρια κυψελών καυσίμου μεθανόληςReformer. Αυτή προσφέρει εναλλακτικές και βιώσιμες πηγές ενέργειας για την κίνηση του σκάφους.

Τέλος, με αυτές τις καινοτόμες τεχνολογίες και τη δέσμευσή του στην πράσινη ναυτιλία, το ναυπηγείο Sanlorenzo αναδεικνύεται ως πρωτοπόρος στον τομέα των σούπερ γιοτ. Παράλληλα, προσφέρει μια πρωτοφανή εμπειρία για τους επιβάτες του, ενώ προστατεύει το περιβάλλον.

Πηγή: Electrek

 

abb_img
spot_img