Το Skoda Roadiaq σας καλωσορίζει στο… σπιτικό του!

Το εντυπωσιακό Skoda Roadiaq αποτελεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό τροχόσπιτο, το οποίο δημιούργησαν 29 σπουδαστές της τσέχικης μάρκας.

Οι 29 μαθητευόμενοι της Επαγγελματικής Σχολής Skoda, άρχισαν να κάνουν εργασίες πάνω στο Skoda Roadiaq το φθινόπωρο του 2022. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια 9 μηνών, πέρασαν πάνω από 2.000 ώρες, δημιουργώντας αυτό το μοναδικό μοντέλο. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό όχημα, ιδανικό για κάμπινγκ και κατάλληλο για χαλάρωση και ταξίδια. Ωστόσο, αποτελεί την πρώτη δημιουργία του τμήματος, που χρησιμοποιεί ως βάση ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Και όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά, το Skoda Roadiaq είναι «χτισμένο» πάνω στο Enyaq και πιο συγκεκριμένα, στην έκδοση 80x Sportline. Ωστόσο, το εν λόγω μοντέλο διαθέτει πολυάριθμες επεμβάσεις, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τμήμα του. Έτσι, το Roadiaq αποτελεί αυτόματα ένα βιώσιμο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα με μπαταρία και τετρακίνηση.

Το Vision 7S είναι το… μέλλον της Skoda!

Το Skoda Roadiaq σας καλωσορίζει στο… σπιτικό του!

Εξωτερικά, το Roadiaq έχει μήκος 4,65 μέτρα, πλάτος 1,88 μέτρα, διατηρώντας τις διαστάσεις του συμβατικού μοντέλου. Επιπλέον, το μεταξόνιο παραμένει στα 2,77 μέτρα, όπως και η απόσταση από το έδαφος. Ωστόσο, εκεί που υπάρχει διαφορά είναι στο ύψος του αυτοκινήτου. Προφανώς, σε αυτό συμβάλει η πρόσθετη οροφή, η οποία εξέχει της εργοστασιακής κατά 35 εκατοστά.

Το Roadiaq είναι εφοδιασμένο με ζάντες αλουμινίου Supernova 21 ιντσών, από τη σειρά Enyaq. Επιπλέον, διαθέτει διχρωμία αμαξώματος, σε απόχρωση Emerald Green και Moon White. Στο εσωτερικό, τα υφάσματα για τα καλύμματα των καθισμάτων, τα διακοσμητικά των θυρών και τον πίνακα οργάνων είναι από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

Test Drive || Skoda Enyaq iV 60: Εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση

Το Skoda Roadiaq σας καλωσορίζει στο… σπιτικό του!

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αποτελούν το μοναδικό Skoda Roadiaq

Οι σπουδαστές έπρεπε να αφαιρέσουν ένα μέρος της αρχικής οροφής, ώστε να εξασφαλίσουν περισσότερο χώρο για τα κεφάλια. Μάλιστα, το τμήμα της σκηνής παρέχει καταφύγιο σε περίπτωση κακοκαιρίας. Παράλληλα, επιτρέπει την πιο άνετη χρήση της κουζίνας που υπάρχει στο πίσω μέρος του οχήματος. Η ανασχεδιασμένη πίσω αριστερή πόρτα, με το χερούλι της πλέον να απουσιάζει, προσφέρει περισσότερη ιδιωτικότητα στον χώρο ύπνου. Ειδικότερα, αυτό το οφείλει στο παράθυρό της, το οποίο διαθέτει περσίδα Simply Clever.

Επιπλέον, οι ηλιακοί συλλέκτες συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας για το διαμέρισμα διαβίωσης του μοντέλου. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρούν ανεπηρέαστη την εμβέλεια του οχήματος, όταν αυτό δεν είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή. Φυσικά, το Roadiaq μπορεί επίσης να συνδεθεί σε εξωτερική παροχή ρεύματος σε κάμπινγκ ή χώρους αυτοκινούμενων οχημάτων.

Ηλεκτρική επίθεση από την Skoda έως το 2026

Το Skoda Roadiaq σας καλωσορίζει στο… σπιτικό του!

Στο εσωτερικό του τροχόσπιτου της τσέχικης μάρκας υπάρχει ένα μονό κρεβάτι, καθώς και πλήρης εξοπλισμός κουζίνας. Επιπλέον, διαθέσιμη είναι και μία ντουζιέρα, η οποία λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Στη χαλάρωση των επιβατών συμβάλλει το απαραίτητο ασύρματο ηχείο, ενώ για εργασία και ενημέρωση, οι σπουδαστές έχουν τοποθετήσει μία οθόνη 27 ιντσών με ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Για την κίνησή του, το Skoda Roadiaq χρησιμοποιεί 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα. Επιπλέον, το ηλεκτρικό σύστημα έχει ισχύ 204 ίππων και 310 Nm ροπής, που κινούν το βαρύ αμάξωμα με ιδιαίτερη άνεση. Μάλιστα, η μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 82 kWh, προσφέρει στο μοντέλο αυτονομία 495 χιλιομέτρων, κατά WLTP. Ωστόσο, το Roadiaq αποτελεί το ένατο δημιούργημα της Skoda Academy. Έτσι, δεν θα προχωρήσει ποτέ σε παραγωγή, παραμένοντας ως πρωτότυπο.

Το Skoda Roadiaq σας καλωσορίζει στο… σπιτικό του!

abb_img
spot_img