Το StreetDeck Electroliner ενώνει το Λονδίνο!

Η Metroline παρήγγειλε 39 ηλεκτρικά λεωφορεία StreetDeck Electroliner από την Wrightbus, η οποία έχει την έδρα της στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Metroline προχώρησε στην παραγγελία 39 διώροφων ηλεκτρικών λεωφορείων StreetDeck Electroliner της Wrightbus. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα χρησιμοποιεί τα νέα οχήματα στις διαδρομές 297 και 142. Μάλιστα, οι εν λόγω διαδρομές διασχίζουν τους Δήμους Brent, Ealing, Harrow and Barnet και Watford.

Αυτό είναι το αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο Mellor Sigma 8

Με 95 επιβάτες το StreetDeck Electroliner της Wrightbus

Η Wrightbus κατασκευάζει το StreetDeck Electroliner στο εργοστάσιο της στην περιοχή Ballymena της Βόρειας Ιρλανδίας. Μάλιστα, το παρουσίασε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2021. Το ηλεκτρικό λεωφορείο μεταφέρει 95 επιβάτες, οι 74 εκ των οποίων είναι καθήμενοι.

Ακόμη, οι μπαταρίες του βρίσκονται στο πίσω και κάτω μέρος, ενώ έχουν χωρητικότητα 340 ή 454 kWh. Σύμφωνα με τη Wrightbus η χωρητικότητα των 454 kWh προσφέρει αυτονομία 320 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, το ηλεκτρικό λεωφορείο κυκλοφορεί σε εκδόσεις μίας ή δύο θυρών. Τέλος, τις μπαταρίες κατασκευάζει η Forsee Power, ενώ τους άξονες και την ανάρτηση προσφέρει η ZF.

Ελβετία: Αυτό είναι το μακρύτερο τρένο του κόσμο!

Είναι πολλές οι… παραγγελίες

Η Wrightbus έχει λάβει πολλές παραγγελίες για το StreetDeck Electroliner. Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο η First Bus παρήγγειλε 193 αντίτυπα. Επιπλέον, τον Ιούνιο η NTA της Ιρλανδίας, υπέγραψε συμφωνία με τη Wrightbus για την παράδοση 800 ηλεκτρικών λεωφορείων.

Το πρώτο μέρος της συμφωνίας αφορούσε την παράδοση 120 ηλεκτρικών λεωφορείων. Τέλος, ο CCO της εταιρείας μετά την ανακοίνωση της παραγγελίας της Metroline χαρακτήρισε το 2022 ως μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για τη Wrightbus.

Ηλεκτρικά λεωφορεία στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ο Ian Foster, Group Engineering Director της Metroline δήλωσε:

«Όπως και με την παραγγελία λεωφορείων υδρογόνου, είναι σημαντικό, όπου είναι δυνατόν, να αγοράζουμε οχήματα τοπικής παραγωγής. Υποστηρίζουμε την εφοδιαστική αλυσίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία τροφοδοτεί την τεχνογνωσία μας στον τομέα των μηδενικών εκπομπών. Μάλιστα, οι δοκιμές μας σχετικά με το νέο ηλεκτρικό όχημα έδειξαν εξαιρετική κατανάλωση ενέργειας ανά μίλι. Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι σε στενή συνεργασία με την ομάδα ανάπτυξης της Wrightbus, αυτά τα στοιχεία θα συνεχίσουν να βελτιώνονται».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!