Ηλεκτρικά λεωφορεία στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ηλεκτρικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, καθώς η δημοτική συγκοινωνία μπήκε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αγκαλιάζει επίσημα την ηλεκτροκίνηση. Συγκεκριμένα, ο Δήμος παρήγγειλε 5 νέα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία για τη μεταφορά των δημοτών του.

Ουσιαστικά, η διοίκηση επιθυμεί με την αγορά των λεωφορείων, την φιλικότερη προς το περιβάλλον μετακίνηση στην πόλη. Επιπλέον, η δημοτική συγκοινωνία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου, το οποίο εγκαινίασαν τον Ιανουάριο του 2015.

Μετρό: Επόμενη στάση… Εθνική Οδός!

Η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ξεκίνησε τη λειτουργία της με μισθωμένα λεωφορεία από τον ΟΑΣΑ. Το 2017 όμως, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αγόρασε 3 υπερσύγχρονα λεωφορεία.

Ο Δήμος παραμένει πιστός στη δέσμευση του προς τους συμπολίτες του για συνεχή βελτίωση της συγκοινωνίας. Επομένως, το νέο βήμα στον εν λόγω κλάδο είναι τα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Wisk Aero: Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αεροταξί από το μέλλον!

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία διασχίζουν το Δήμο

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης μπήκε δυναμικά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της δημοτικής συγκοινωνίας. Μάλιστα, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση πέντε ηλεκτρικών λεωφορείων. Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος εξοικονομεί πόρους και φέρνει νέα δεδομένα στην φιλική προς το περιβάλλον αστική μετακίνηση.

Επιπλέον, τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία παρέχουν 220 χιλιόμετρα αυτονομίας, καθώς και πάνελ για την αυτοφόρτιση τους. Τέλος, δεν χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

Ένα ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο από τη BYD

Διαδρομές και τα Σάββατα με ηλεκτρικά λεωφορεία

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία του Δήμου εξυπηρετούν 20.000 επιβάτες μηνιαίως. Μάλιστα, τα χρησιμοποιούν κυρίως μαθητές και συνταξιούχοι. Επιπλέον, η μετακίνηση είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 3 γραμμές. Ευχάριστη έκπληξη αποτελούν τα δρομολόγια του Σαββάτου, καθώς εξυπηρετούν τους δημότες κατά τη διάρκεια των αγορών τους.

Αυτό είναι το υπερηχητικό τρένο TUM Hyperloop

Νέα λεωφορεία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέα λεωφορεία θα παραλάβουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το σχέδιο «Πράσινες Μεταφορές». Ουσιαστικά, θα κυκλοφορήσουν σταδιακά 1.300 νέα λεωφορεία, φιλικά προς το περιβάλλον. Μάλιστα, η πλειονότητα των νέων λεωφορείων θα είναι χαμηλών ρύπων, ηλεκτροκίνητα και CNG.

abb_img
spot_img