Το Subaru Solterra πήρε άριστα… 5 στο EuroNCAP!

Το νέο ηλεκτρικό Subaru Solterra αρίστευσε και βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια στις δοκιμές ασφαλείας του EuroNCAP.

Ακούστε το άρθρο

To Subaru Solterra κέρδισε τις εντυπώσεις στις δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας απέσπασε την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων στις απαιτητικές δοκιμές πρόσκρουσης και ασφάλειας. Το σημαντικότερο είναι ότι σημείωσε υψηλές βαθμολογίες και στις τέσσερις κατηγορίες αξιολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα, απέσπασε τη υψηλότερη βαθμολογία από κάθε άλλο όχημα Subaru στον τομέα της Υποβοήθησης Ασφάλειας στην κατηγορία Small Off-Road. Επιπλέον, σημείωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες και στην επιτήρηση της κατάστασης των επιβατών και του οδηγού, προφανώς μαζί με την υπενθύμιση για τη ζώνη ασφαλείας.

Ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία έλαβε και γγια το AEB Car-to-Car (σύστημα πριν από τη σύγκρουση). Επιπλέον είχε καλή απόδοση στα τμήματα Emergency Lane Keep Assist, Lane keep Assist και Human Machine Interface.

Tesla: Υπήρξε τελικά εξαπάτηση στο EuroNCAP;

Το Subaru Solterraφυλάει οδηγό και επιβάτες

Το νέο Solterra διαθέτει σύστημα υπενθύμισης ζωνών ασφαλείας, το οποίο είναι στάνταρ τόσο στα εμπρός όσο και στα πίσω καθίσματα. Όπως επίσης και ένα σύστημα ανίχνευσης της κόπωσης του οδηγού.

Το σύστημα Υποστήριξης Λωρίδας (Lane Tracing Assist) διορθώνει ήπια τη διαδρομή του οχήματος εάν βγει από τη λωρίδα, ενώ επεμβαίνει σε ορισμένες πιο κρίσιμες καταστάσεις. Ένα σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας ανιχνεύει το τοπικό όριο ταχύτητας χάρη στο Traffic Sign Reader και ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τον περιοριστή (μέσω του Speed Limiter) ή να αφήσει το σύστημα να το κάνει αυτόματα.

Πεντάστερα τα νέα SEAT Ibiza και Arona στο EuroNCAP

Το Subaru Solterra πήρε άριστα… 5 στο Euro NCAP!

Πολλά τα συστήματα που εστιάζουν στην ασφάλεια

Στον τομέα αξιολόγησης ενήλικων επιβατών, το νέο Solterra πήρε άριστα για τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό. Επιπλέον, τα πήγε εξαιρετικά στην πλευρική και στην οπίσθια σύγκρουση. Για την περιοχή αξιολόγησης ευάλωτων χρηστών του δρόμου, το νέο Solterra πέτυχε πολύ υψηλή βαθμολογία στο AEB Cyclist (Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης για προστασία ποδηλάτη).

Η προστασία του κεφαλιού του χτυπημένου πεζού ήταν καλή ή επαρκής, ενώ ο προφυλακτήρας προσέφερε καλή προστασία στα πόδια των πεζών. Το σύστημα AEB έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ευάλωτους χρήστες δρόμου, καθώς και σε άλλα οχήματα. Απέδωσε καλά στις δοκιμές ανταπόκρισής του σε πεζούς και ποδηλάτες, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις στα περισσότερα σενάρια δοκιμών.

Tesla Model Y: Πέντε αστέρια στο EuroNCAP!

Ακόμη, ένα προηγμένο σύστημα εν ονόματι eCall ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σύγκρουσης. Όπως επίσης και ένα σύστημα που ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα, αποτρέποντας δευτερεύουσες συγκρούσεις.

Τέλος, όσον αφορά την αξιολόγηση των ανήλικων επιβατών, το Solterra πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης με βάση τα παιδιά ηλικίας 6 και 10 ετών.

abb_img