Πεντάστερα τα νέα SEAT Ibiza και Arona στο EuroNCAP

Τα δημοφιλή μοντέλα SEAT Ibiza και Arona, πραγματοποίησαν δοκιμές στο Euro NCAP και αποδείχθηκαν εξαιρετικά ασφαλή.

Ακούστε το άρθρο

Τα ανανεωμένα SEAT Ibiza και Arona διατηρούν την κορυφαία βαθμολογία ασφάλειας των 5 αστέρων στο EuroNCAP. Άλλωστε, πέντε χρόνια νωρίτερα, πέτυχαν για πρώτη φορά την μέγιστη βαθμολογία του συγκεκριμένου οργανισμού. Τώρα όμως το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο σημαντικό.

Ακόμα πιο απαιτητικό το EuroNCAP

Οι δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP έχουν γίνει ακόμα πιο απαιτητικές, αφού πλέον υπάρχουν και νέες δοκιμασίες. Πιο συγκεκριμένα, μία από αυτές είναι και η δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης κινούμενου αυτοκινήτου, η οποία αντικαθιστά τη δοκιμή εμποδίου μέτριας μετατόπισης με παραμόρφωση.

SEAT: Οι 7 τρόποι για να εξοικονομήσετε καύσιμα

Αυτή η διαδικασία βοηθάει το EuroNCAP να αξιολογήσει την προστασία των επιβατών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Επιπλέον, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κατασκευές του μπροστινού τμήματος του κάθε μοντέλου αυτοκινήτου.

Επιπλέον, υπάρχουν ενημερωμένες πλευρικές κρούσεις ώστε να προσαρμοστεί η ταχύτητα δοκιμής κοντά στο εμπόδιο και η προστασία μάζας και μακρινής πρόσκρουσης. Με αυτόν το τρόπο, εστιάζει στην προστασία του οδηγού και στην πιθανή αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και συνοδηγού στο εμπρός κάθισμα.

Το SEAT MÓ 125 τεστάρει τις αντοχές του σε άμμο και χιόνι!

Ο αντιπρόεδρος R&D της SEAT, Dr Werner Tietz, δήλωσε:

«Είναι μια περήφανη στιγμή για όλους όσους εργάστηκαν στα SEAT Ibiza και Arona που πέτυχαν την κορυφαία βαθμολογία του EuroNCAP. Η SEAT δίνει πάντα μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια. Ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, ενεργητικές ή παθητικές, για να προσφέρει τα ασφαλέστερα οχήματα στην αγορά».

Σημαντικές προσθήκες στα Ibiza και Arona

Εκτός από τον υπάρχοντα εξοπλισμό των δύο ισπανικών μοντέλων, η SEAT έκανε σημαντικές τροποποιήσεις στο αμάξωμα. Η δομή του εμπρόσθιου άκρου παρουσιάζει μία νέα σχεδίαση, ενώ έγιναν δομικές ενισχύσεις για την προστασία από την πλευρική πρόσκρουση.

Επιπλέον, τα συστήματα συγκράτησης των οχημάτων, με νέα ενημέρωση που έλαβαν, διαθέτουν τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας με διπλό προεντατήρα. Επίσης, στο πίσω μέρος είναι διαθέσιμη μία επιπλέον υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας. Τέλος, επανασχεδιάστηκε ένας νέος αερόσακος συνοδηγού.

SEAT: Συμβουλές για διακοπές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τόσο το Ibiza όσο και το Arona ενσωματώνουν πλέον νέας τεχνολογίας κάμερα στον στάνταρ εξοπλισμό, καθώς και την τεχνολογία Lane Assist. Επιπλέον και το λογισμικό του ραντάρ έχει λάβει ενημέρωση για την αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία του EuroNCAP για τα SEAT Ibiza και Arona:

SEAT Ibiza
  • Ενήλικος Επιβάτης 83%
  • Παιδί Επιβάτης 82%
  • Ευάλωτος Χρήστης Δρόμου 66%
  • Υποβοήθηση Ασφάλειας 70%
SEAT Arona
  • Ενήλικος Επιβάτης 83%
  • Παιδί Επιβάτης 83%
  • Ευάλωτος Χρήστης Δρόμου 65%
  • Υποβοήθηση Ασφάλειας 70%
abb_img