Το Suzuki Jimny επιστρέφει… «ηλεκτρισμένο»

Το «εξηλεκτρισμένο» στρατηγικό πλάνο που παρουσίασε η Suzuki, περιλαμβάνει 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, με ένα εξ αυτών να είναι το Jimny.

Μέχρι πρόσφατα, το Suzuki Jimny ήταν από τα τελευταία, σχετικά προσιτά μοντέλα, το οποία διέθετε γνήσιο off-road χαρακτήρα. Βασικά «όπλα» του, ήταν ο μικρός σε κυβισμό κινητήρας, καθώς και το σύστημα τετρακίνησης με δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων.

Όμως, τα αυστηρά όρια που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν άλλη γνώμη. Έτσι, το Jimny αποσύρθηκε από την ευρωπαϊκή αγορά, με τη μόνη διαθέσιμη έκδοση του να είναι… επαγγελματική.

Επιπλέον, η ιαπωνική φίρμα τον Ιανουάριο του 2023 παρουσίασε μία πεντάθυρη έκδοση του μοντέλου για την αγορά της Ινδίας. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει ένα τεράστιο χαμόγελο στους -εκτός Ευρώπης- φίλους του Jimny. Άλλωστε, οι δύο επιπλέον πόρτες, ίσως ήταν μία από τις επιλογές που έλειπε εμφανώς από το μοντέλο.

Test Drive || Suzuki S-Cross 1.4 Hybrid 4WD: Πάει παντού!

Τώρα, η μάρκα ανακοίνωσε το νέο της παγκόσμιο στρατηγικό πλάνο. Μάλιστα, στόχος της Suzuki είναι μέχρι το τέλος της δεκαετίας να διαθέτει μία γκάμα, η οποία να αποτελείται από 80% ηλεκτρικά μοντέλα και 20% από υβριδικά. Ειδικότερα, για την Γηραιά Ήπειρο, η μάρκα θα προσφέρει πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Suzuki Jimny: Επιστρέφει «ηλεκτρισμένο»

Το Suzuki Jimny θα είναι ένα από τα πέντε ηλεκτρικά μοντέλα

Κατά την παρουσίαση, η Suzuki έδωσε στη δημοσιότητα κάποια σκίτσα, μέσα στα οποία υπήρχε και ένα με τα πέντε «ευρωπαϊκά» μοντέλα. Αρχικά, βλέπουμε ένα όχημα το οποίο θα ανήκει στην μικρή κατηγορία, ανάλογο σε διαστάσεις με το Ignis. Επιπλέον, ακολουθεί ένα SUV το οποίο… φωτογραφίζει τον αντικαταστάτη του Vitara.

Ωστόσο, το τρίτο μοντέλο, αφορά με σιγουριά το Jimny, κάτι το οποίο μαρτυρούν οι compact «τετραγωνισμένες» διαστάσεις. Επιπλέον, επιπλέον χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο του μοντέλου είναι η μάσκα, η οποία πλέον θα είναι κλειστή και φωτιζόμενη. Τέλος, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα στις άκρες, ολοκληρώνουν την εικόνα.

Test Drive || Suzuki Across PHEV: Διδυμο-τειχο Μπλουζ!

Suzuki Jimny: Επιστρέφει «ηλεκτρισμένο»

Βέβαια, η εταιρεία δεν έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το οποίο θα εφοδιάσει το Jimny. Μάλιστα, πιστεύουμε ότι το μοντέλο, αν και ηλεκτρικό, θα διατηρήσει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του, με ένα αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης. Αρχικά, οι Ιάπωνες ίσως επιλέξουν μία υβριδική μορφή του μοντέλου και μετέπειτα την αμιγώς ηλεκτρική.

Suzuki eVX: Όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον!

Ποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα αντικαταστήσει το S-Cross;

Στην εικόνα υπάρχουν ακόμα δύο μοντέλα, με το τελευταίο να θυμίζει το eVX, το οποίο πρόσφατα παρουσίασε η ιαπωνική φίρμα. Μάλιστα, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο crossover eVX, πιθανόν να αποτελεί τον αντικαταστάτη του Suzuki S-Cross.

Και αυτό, διότι οι εξωτερικές διαστάσεις του, συμπίπτουν με αυτές του υπάρχοντος μοντέλου. Μάλιστα, η εικόνα του θα είναι εντελώς διαφορετική, με δυναμικές σχεδιαστικές γραμμές και μυώδη χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, το eVX θα διαθέτει το εκτός δρόμου DNA των μοντέλων της Suzuki, αφού θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης. Τέλος, η μπαταρία των 60 kWh θα μπορεί να του προσφέρει αυτονομία έως 550 χιλιόμετρα.

Suzuki Jimny: Επιστρέφει «ηλεκτρισμένο»

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!