Το Tesla Model 2 φέρνει επεκτάσεις στη Σανγκάη

Η Tesla επεκτείνει το Gigafactory στη Σανγκάη της Κίνας, για χάρη του πολυαναμενόμενου προσιτού της μοντέλου Model 2.

Η πρωτοπόρος εταιρεία στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, Tesla, προχωρά σε σημαντική επέκταση του εργοστασίου της στη Σαγκάη, Κίνα. Ο λόγος είναι η ανάπτυξη της παραγωγής του επερχόμενου Model 2, του προσιτού μοντέλου, το οποίο εδώ και καιρό έχει υποσχεθεί η αμερικάνικη εταιρεία.

Προς το παρόν, το εν λόγω εργοστάσιο παράγει τα επιτυχημένα Model 3 και Model Y. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα αυξήσει την παραγωγική του δυναμική, προσφέροντας τη δυνατότητα παραγωγής 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Αν πετύχει αυτόν τον στόχο θα είναι πολύ σημαντικό, καθώς προετοιμάζεται για το Model 2, το οποίο έχει προτείνει σε τιμή 25.000 δολαρίων.

Η Tesla τα έχει… 2.000.000 στη Σανγκάη!

Η μαζική παραγωγή του Tesla Model 2 από το 2025

Το Gigafactory στη Σανγκάη έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, με την παραγωγική του δυναμική να φτάνει τα 1,1 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο ως το Νοέμβριο του 2023, η παραγωγή φτάνει τα 853.603 οχήματα. Μάλιστα, φτάνει ακόμη και το εργοστάσιο της εταιρείας στο Τέξας.

Και δεύτερο εργοστάσιο στη Σανγκάη για την Tesla!

Παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του εργοστασίου της Σανγκάη, η εταιρεία επενδύει στη διεύρυνση των εγκαταστάσεών της, με στόχο την παραγωγή του Model 2. Το εν λόγω μοντέλο έχει έρθει και πάλι στην επιφάνεια, μετά από συνέντευξη του Έλον Μασκ, ο οποίος έκανε λόγο για αυτό, τονίζοντας μάλιστα πως θα «μας πάρει τα μυαλά». Επιπλέον, ο Μασκ δήλωσε πως η μαζική παραγωγή του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει πριν το 2025.

Tesla: Το μοντέλο των 25.000 ευρώ θα κατασκευάζεται στο Τέξας

Νέα εγκατάσταση στη Σανγκάη

Θυμίζουμε πως η Tesla είχε αναστείλει προσωρινά τις εργασίες επέκτασης του εργοστασίου της το 2022. Ωστόσο, οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι μετά τη συμφιλίωση με τις κινεζικές αρχές, οι οποίες είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ Starlink του Έλον Μασκ.

Τέλος, τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας στη Σαγκάη. Αυτή θα έχει ετήσια παραγωγή 40 GWh και θα ξεκινήσει την παραγωγή το β’ τρίμηνο του 2024. Όπως βλέπουμε, η μάρκα συνεχίζει να πρωτοπορεί στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, ενισχύοντας σημαντικά τη θέση της στην αγορά.

Αναμένουμε νεότερα!

abb_img
spot_img