Το Volkswagen ID.5 «πεντάστερο» στο EuroNCAP

Το Volkswagen ID.5 σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Ακούστε το άρθρο

Η Volkswagen απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία στις δοκιμές του EuroNCAP για τα ID.5, Polo και Taigo. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα της VW συγκέντρωσαν 5 αστέρια και παρέμειναν πιστά στα υψηλά πρότυπα ασφάλειας της γερμανικής μάρκας.

Την αφοσίωση της Volkswagen στην ασφάλεια και στην ηλεκτροκίνηση επισημαίνουν τα υψηλά ποσοστά βαθμολογίας, τα οποία συγκέντρωσε το αμιγώς ηλεκτρικό ID.5.

Volkswagen: Τα πρώτα ηλεκτρικά έφτασαν Αστυπάλαια!

Προστασία ενήλικων επιβατών

Το ID.5 σημείωσε εντυπωσιακές επιδόσεις και στις 4 επιμέρους κατηγορίες των δοκιμών ασφάλειας. Αρχικά, το EV της VW έλαβε βαθμολογία 93% για την κατηγορία «προστασία ενηλικών επιβατών».

Ουσιαστικά, ο φορέας αξιολογεί την ασφάλεια των ενήλικων επιβατών σε περίπτωση μετωπικής, πλευρικής και οπίσθιας σύγκρουσης. Καθοριστικό ρόλο στην υψηλή επίδοση διαδραμάτισε ο κεντρικός αερόσακος ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα.

Προστασία παιδιών επιβατών

Σχετικά με την προστασία των παιδιών επιβατών η VW και το ID.5 συγκέντρωσαν βαθμολογία 89%. Συγκεκριμένα, η βαθμολογία σχετίζεται με την προστασία, την οποία παρέχουν τα συστήματα παιδικών καθισμάτων σε περίπτωση μετωπικής ή πλευρικής σύγκρουσης.

Το Volkswagen ID. Buzz ξυπνάει αναμνήσεις!

Ακόμα, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αξιολόγησης εξέτασε την ασφαλή εγκατάσταση παιδικών καθισμάτων διαφορετικών μεγεθών στο ID.5. Επιπρόσθετα, στο μικροσκόπιο του EuroNCAP βρέθηκε ο εξοπλισμός του οχήματος για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών-επιβατών.

Το Volkswagen ID.5 «πεντάστερο» στο EuroNCAP

Τα συστήματα υποβοήθησης της Volkswagen

Τα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία περιλαμβάνει ο βασικός εξοπλισμός του VW ID.5, απέσπασαν βαθμολογία 85%. Στον βασικό του, μάλιστα, εξοπλισμό διαθέτει το «Driver Alert System».

Το Volkswagen e-up! διαθέσιμο ξανά για παραγγελίες

Ακόμα, το σύστημα «Front Assist» προφέρει λειτουργία πέδησης έκτακτης ανάγκης εντός αστικού ιστού και λειτουργία ανίχνευσης πεζών. Παράλληλα, ο βασικός εξοπλισμός παρέχει το σύστημα διατήρησης λωρίδας «Lane Assist».

Τι συμβαίνει με πεζούς και ποδηλάτες

Στην κατηγορία για την «προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου» το ηλεκτρικό όχημα της γερμανικής εταιρείας βαθμολογήθηκε με 76%. Συγκεκριμένα, το Euro NCAP έκρινε ως αποτελεσματικό το σύστημα Front Assist στον εντοπισμό πεζών και ποδηλατών.

Παύση παραγγελιών για τα PHEVs της Volkswagen

Ακόμα, το ID.5 διαθέτει αισθητήρα ραντάρ και κάμερα, τα οποία εντοπίζουν καταστάσεις κρίσιμης απόστασης. Επιπλέον, συμβάλλουν στη μείωση της απόστασης ακινητοποίησης.

Τέλος, σε ενδεχόμενο κίνδυνο τα προαναφερθέντα συστήματα προειδοποιούν τον οδηγό οπτικά και ακουστικά. Επίσης, κορυφώνουν τις προειδοποιήσεις προκαλώντας δόνηση πέδησης, ενώ συνεχίζουν με αυτόματο φρενάρισμα.

 

abb_img