Το Volvo EX30 θα έρχεται (και) από τη Γάνδη

Η Volvo Cars θα κατασκευάζει το μικρό SUV EX30 στο εργοστάσιο της Γάνδη, καθώς η ζήτηση για αυτό είναι μεγάλη.

Ακούστε το άρθρο

Η ζήτηση για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Volvo EX30 είναι ισχυρή και η σουηδική μάρκα αναλαμβάνει δράση. Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα για το διακεκριμένο μικρό SUV της. Πως; Ξεκινώντας την κατασκευή του στο εργοστάσιο της Γάνδης, στο Βέλγιο, από το 2025.

Θυμίζουμε πως το εν λόγω ηλεκτρικό μοντέλο έκανε την εμφάνιση του λίγους μήνες πριν γνωρίζοντας θερμή υποδοχή παγκοσμίως. Μάλιστα, έχει ήδη κατακτήσει αρκετά σημαντικά βραβεία. Μεταξύ αυτών το «The Sun Car of the Year» και το «Small SUV/Crossover of the Year».

Νέο Volvo EX30: Μικρό αλλά… μεγαλειώδες!

Μετά την Κίνα και στη Γάνδη

Αρχικά, η παραγωγή του του EX30 ξεκίνησε στο εργοστάσιο της πόλης Τζιαντζακoύ της Κίνας. Η απόφασή της εταιρείας να επεκτείνει την παραγωγική δραστηριότητα του μοντέλου, αποτελεί απάντηση στην μεγάλη ζήτηση για αυτό στην Ευρώπη. Επιπλέον, ενισχύει και τις εξαγωγές διεθνώς, αντανακλώντας τη φιλοδοξία της μάρκας για κατασκευή των αυτοκινήτων της, όπου πουλάνε περισσότερο.

Η απόφαση προσθέτει ευελιξία παραγωγής για το μοντέλο, το οποίο η εταιρεία θεωρεί πως θα είναι στην κορυφή των πωλήσεων. Η Volvo Cars έχει δοκιμάσει αυτή τη προσέγγιση επιτυχώς, κατασκευάζοντας τα κορυφαία σε πωλήσεις SUV της, XC60 και XC40, σε Ευρώπη και Κίνα.

Volvo EX30: Το σκανδιναβικό design στα καλύτερά του

Το Volvo EX30 βοηθάει τα σχέδια της εταιρείας

Η Volvo σχεδιάζει να πουλάει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. Παράλληλα, στοχεύει οι μισές από τις πωλήσεις της παγκοσμίως να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Το EX30 έχει ζωτικό ρόλο σε αυτά τα σχέδια, καθώς η φίρμα περιμένει πολλά από αυτό όσον αφορά την ανάπτυξη και την κερδοφορία. Αυτό καθιστά το EX30 ορόσημο για τον εν εξελίξει στρατηγικό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Volvo EX30: Ένας «φύλακας άγγελος» για την πόλη

Έτσι, παίρνει θέση δίπλα στα XC40 και C40 στη γραμμή παραγωγής της Γάνδης και γίνεται το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Volvo, που θα παράγεται στην Ευρώπη.

Αυτή η κίνηση ισχυροποιεί την ικανότητα παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo στην περιοχή. Επίσης, υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο του εργοστασίου της Γάνδης στη στρατηγική της εταιρείας για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Volvo EX30: Ένα μικρότερο EX90 για… 25άρηδες!

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, Τζιμ Ρόουαν, δήλωσε:

«Φιλοδοξία μας είναι να διαθέτουμε το EX30 ανά τον κόσμο σε μία ελκυστική τιμή, διευκολύνοντας περισσότερους ανθρώπους να στραφούν στην οδήγηση ενός ηλεκτρικού Volvo και συνεισφέροντας στα κέρδη της εταιρείας.

Η προσθήκη της Γάνδης στην παραγωγή είναι μία εύλογη κίνηση, καθώς στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στην ισχυρή ζήτηση για το συναρπαστικό, μικρό αμιγώς ηλεκτρικό SUV μας σε όλο τον κόσμο.»

abb_img