Το Volvo EX90 με σύστημα αμφίδρομης φόρτισης!

Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 βρίσκεται προ των πυλών και διαθέτει μέχρι και σύστημα αμφίδρομης φόρτισης.

Το νέο Volvo EX90 θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου, ενώ για πρώτη φορά μοντέλο της φίρμας θα διαθέτει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης.

Δηλαδή με λίγα λόγια, το EX90 θα αντλεί ισχύ από το δίκτυο και θα την επιστρέφει σε αυτό. Με αυτό τον τρόπο η χρήση ενέργειας θα είναι οικονομικότερη, αποτελεσματικότερη και βιώσιμη.

Το Volvo EX90 αλλάζει τα δεδομένα της ασφάλειας!

Το Volvo EX90 μοιράζει ενέργεια παντού

Ειδικότερα, οι μπαταρίες του EX90 θα προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια σε όποιον τη χρειάζεται, τροφοδοτώντας άλλες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής μάρκας, το EX90 «θα μπορεί να τροφοδοτήσει τις μαγειρικές συσκευές και να καλύψει τις ανάγκες για ένα κάμπινγκ το Σαββατοκύριακο. Επίσης, θα συμβάλλει στη μείωση του ποσού του λογαριασμού ρεύματος στο σπίτι. Ιδίως με την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας».

Επιπλέον, εκτός από τη δυνατότητα φόρτισης οικιακών και άλλων συσκευών θα μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες συμβατών ηλεκτρικών Volvo. Ακόμη και να μεταφέρει την ενέργεια στο τοπικό δίκτυο για τις οικιακές ανάγκες.

Volvo: Ραντάρ δεν «ξεχνάει» κανέναν μέσα στο αυτοκίνητο!

Η αμφίδρομη φόρτιση διαθέσιμη μέσω εφαρμογής smartphone

Τέλος, η διαδικασία της φόρτισης θα είναι αυτόματη και διαχειρίσιμη στο σύνολό της μέσω της εφαρμογής της εταιρείας για smartphone. Ο σχετικός αλγόριθμος διασφαλίζει ότι για τη φόρτιση και αποφόρτιση της μπαταρίας θα υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί, για την μείωση της φθοράς της.

Επιπλέον, η Volvo είπε ότι θα προσφέρει το hardware που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες για να βεβαιωθούν ότι τα συστήματα φόρτισης του σπιτιού τους υποστηρίζουν την αμφίδρομή φόρτιση.

Ο Lutz Steigler, Senior Manager και υπεύθυνος για τα συστήματα προώσης οχημάτων της Volvo, δήλωσε:

«Η μακροπρόθεσμη πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε τον αριθμό των καλωδίων φόρτισης που χρειάζεται ένας πελάτης».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!