Togg: Στην CES με το… T10F

H διεθνής έκθεση τεχνολογίας, CES 2024, έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες, καθώς διεξάγεται από τις 9-12 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας. Μέχρι στιγμής έχουν δώσει το παρών πολλές εταιρείες αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας τα νέα τους τεχνολογικά επιτεύγματα, πολλά από τα οποία αφορούν την ηλεκτροκίνηση, αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη. Ανάμεσα στις μάρκες είναι και η τούρκικη Togg, που παρουσίασε το δεύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο.

Ο λόγος για το T10F, με το οποίο η Togg, στοχεύει να διευρύνει τη γκάμα της στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει στην αγορά της Γερμανίας στα τέλη του 2024. Φυσικά, η μάρκα θέλει να «κατακτήσει» και άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτή της Γαλλίας, της Ολλανδίας, και της Σουηδίας.

Νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Togg το 2025 (;)

Το T10F της Togg φουλ αεροδυναμικό

Σε ότι αφορά το T10F, είναι ένα fastback πρωτότυπο προπαραγωγής, που προέκυψε από τη συνεργασία με το στούντιο σχεδιασμού του Pininfarina. Ουσιαστικά, είναι ένα σπορ μοντέλο με συντελεστή οπισθέλκουσας κάτω από 0,23 Cd. Στοιχείο που το καθιστά εξαιρετικά αεροδυναμικό.

Togg T10X: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Τούρκων κοστίζει ακριβά

Επιπλέον, το T10F θα είναι διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις. Τα 2 εξ αυτών θα έχουν κίνηση στους πίσω τροχούς και μία θα είναι τετρακίνητη. Ο ηλεκτροκινητήρας των RWD μοντέλων προσφέρει 160 kW (219 ίππους) με την αυτονομία να κυμαίνεται μεταξύ 350 και 600 χιλιομέτρων, ανάλογα με τη μπαταρία.

Η έκδοση με τους 2 ηλεκτροκινητήρες προσφέρει συνολική απόδοση 320 kW (438 ίππους). Επιπλέον, προσφέρει και εντυπωσιακή επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και αυτονομία έως 530 χιλιόμετρα.

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό SUV της TOGG

Ο στόχος της μάρκας για την Ευρώπη

Κύριος στόχος της εταιρείας, η γρήγορη επέκταση σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Όπως επίσης, και η κυκλοφορία 1 εκατομμυρίου οχημάτων σε όλη την Ευρώπη έως το 2032.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Gurcan Karakas, επισημαίνει ότι το T10F σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία. Μέσω αυτού επιδεικνύει την ακλόνητη δέσμευσή της στη μεταμόρφωση του τοπίου της κινητικότητας.

abb_img
spot_img