Η Honda κινείται ηλεκτρικά με τρία νέα μοντέλα!

Στον δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της βαδίζει η Honda, παρουσιάζοντας τρία νέα μοντέλα με αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία κίνησης.

Ακούστε το άρθρο

Τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της θέλει να επεκτείνει η Honda, παρουσιάζοντας τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα, μετά το υβριδικό Honda Civic.

Οι νέες προσθήκες αφορούν το e:Ny1, ένα ηλεκτρικό SUV κατηγορίας B, καθώς και ένα full hybrid SUV κατηγορίας C και φυσικά το νέο CRV. To τελευταίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε full hybrid όσο και σε Plug-in υβριδική έκδοση για πρώτη φορά.

Αναφορικά με το e:Ny1, η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι θα είναι ιδανικό για οικογένειες, ενώ το μήκος του θα είναι παρόμοιο με εκείνο του Jazz και θα έχει ως βάση την νέα πλατφόρμα e:N Architecture F.

To νέο Honda Civic e:HEV είναι 2λιτρο και υβριδικό

Στόχος η κλιματική ουδετερότητα

Η φίρμα έχει ως πλάνο να αυξήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων της και αυτών με ενεργειακές κυψέλες (FCEV). Με στόχο μακροπρόθεσμα και συγκεκριμένα μέχρι το 2050, να είναι κλιματικά ουδέτερη.

Επιπλέον, οι Ιάπωνες θέλουν το 2030 να αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεων της ανά τον κόσμο. Ενώ πέντε χρόνια αργότερα να αντιπροσωπεύουν το 80%. Το οριστικό τέλος στους κινητήρες εσωτερικής καύσης αναμένεται το 2040.

Ένα Honda e για μία τυχερή!

Η Honda επεκτείνεται ηλεκτρικά με τρία μοντέλα!

Στο πλαίσιο της νέας εποχής του εξηλεκτρισμού, η ιαπωνική φίρμα σε συνεργασία με τη Vattenfall έχει ξεκινήσει την πώληση των φορτιστών Honda Power Charger S+ (4G). Σε συνδυασμό με την υπηρεσία e:PROGRESS, βοηθούν την ιαπωνική μάρκα να μειώσει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον.

Αυτό είναι το αναβαθμισμένο Honda HR-V e:HEV 

Αεροπλοΐα και ρομποτική απασχολούν την Honda

Η ιαπωνική εταιρεία συνεχώς εξελίσσεται και επεκτείνει τις δραστηριότητες της. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζει να αναπτύξει ένα ιπτάμενο όχημα eVTOL, για πτήσεις μέσα στην πόλη.

Επιπλέον, στον τομέα της ρομποτικής, θα δούμε το ανθρωποειδές ρομπότ Avatar Robot στο τέλος του 2024. Η πρακτική του χρήση θα ξεκινήσει τη δεκαετία του 2030.

Συνεργασία Honda και Sony στο όνομα της ηλεκτροκίνησης

Τέλος, η Honda θέλει να «ταξιδέψει» στο διάστημα στηρίζοντας της διαβίωση σε μελλοντικά εργαστήρια στην Σελήνη.

Η ιαπωνική εταιρεία σε συνεργασία με την Ιαπωνική Αεροναυτική Υπηρεσία Εξερεύνησης, θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία κυψελών καυσίμων για τον σκοπό αυτό.

abb_img