ΒΟΑΚ: Εξελίξεις στο τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος

Ο ΒΟΑΚ μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και στο τμήμα Νεάπολη - Αγ. Νικόλαος ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής.

Από το τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του ΒΟΑΚ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης θα λάβουν χώρα κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Προ των πυλών και η υποθαλάσσια σήραγγα Λευκάδας!

Οι εργασίες στο τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος

Το τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος έχει μήκος 14 χιλιόμετρα και η δαπάνη για την κατασκευή του θα φτάσει τα 157 εκατομμύρια ευρώ. Για την κατασκευή του προσωρινός ανάδοχος είναι ο Άκτωρ, με ποσοστό έκπτωσης 7,10%. Ακόμη, η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει 36 μήνες, μέχρι το φθινόπωρο του 2025.

Για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ήδη δώσει την έγκριση του από τις 10 Ιουνίου. Ακόμη το έργο προβλέπει, ως δικαίωμα προαίρεσης υπέρ του Δημοσίου, τη βελτίωση της διατομής και γεωμετρίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Νεάπολης – Αγ. Νικολάου. Προφανώς, για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου και των συνοδών έργων.

Αθήνα-Λευκάδα σε 3 ώρες με το νέο αυτοκινητόδρομο!

Τα υπόλοιπα τμήματα του ΒΟΑΚ

Η κατασκευή του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ θα γίνει με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Ακόμη, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάπτυξης, ενώ ήδη υπάρχει προσωρινός ανάδοχος.

Στόχος του Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά – Ηράκλειο, είναι η ανακήρυξη αναδόχου στις αρχές του 2023. Ο διαγωνισμός δηλαδή του έργου είναι σε εξέλιξη και εν αναμονή της περιβαλλοντικής μελέτης, ώστε να ξεκινήσει η φάση υποβολής των προσφορών.

Ο ΒΟΑΚ θα συνδέει την Κρήτη από τον Κίσσαμο έως τη Σητεία. Μάλιστα, το μήκος του θα αγγίξει τα 294 χιλιόμετρα και ο προϋπολογισμός του θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

abb_img
spot_img