Βρετανία: Στροφή στην ηλεκτροκίνηση λόγω έλλειψης καυσίμων

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις στη Google για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Βρετανία αυξήθηκαν 1,600% στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η ανάλυση των δεδομένων αναζήτησης Google αποκάλυψε ότι οι διαδικτυακές αναζητήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Βρετανία αυξήθηκαν με αστραπιαίους ρυθμούς. Ειδικότερα, άγγιξε το 1,600% στις 24 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια, μάλιστα, ημέρα οι μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα καυσίμων που παρατηρούνται στη Βρετανία αναδείχθηκαν σε σημαίνον πρόβλημα σε όλη τη χώρα.

Βρετανία: Η αναζήτηση «Ηλεκτρικά αυτοκίνητα» στη Google εκτοξεύθηκε στο 16πλάσιο μέσα σε μία ημέρα

google search

Ο ιστότοπος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carguide.co.uk διαπίστωσε ότι οι διαδικτυακές αναζητήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκτοξεύθηκαν στο 16πλάσιο μέσα σε μία ημέρα, κάτι που προφανώς πρόκειται για μια πρωτοφανή άνοδο.

Η ταξινόμηση ηλεκτρικών οχημάτων είναι σε ανοδική πορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικότερα, 7.388 ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να έχουν λάβει χώρα μόνο μέσα στον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης: Η Αγγλία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα νομοθετήσει την ύπαρξη οικιακών φορτιστών στα νεόδμητα σπίτια

Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα αναζήτησης του Auto Trader από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου αποκάλυψαν ότι το Ioniq 5 της Hyundai, το Mustang Mach-E της Ford, τη Mercedes-Benz EQA και το MG5 της MG ήταν πρώτα στην λίστα των αυτοκινήτων με τις περισσότερες αναζητήσεις.

Η έλλειψη καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να επιταχύνει αυτήν την τάση. Όπως επίσης και να αυξήσει το ενδιαφέρον του κοινού για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Γιατί υπάρχουν ελλείψεις;

Η πανδημία, αλλά και το Brexit συνεχίζουν να δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Βρετανία.

Οι New York Times είχαν αναφέρει πρόσφατα σε άρθρο τους ότι η Road Haulage Association, μια εμπορική ένωση φορέων οδικών μεταφορών, εκτιμά ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει έλλειψη 100.000 οδηγών.

Περίπου το 20% αυτών είναι οδηγοί που εγκατέλειψαν τη Βρετανία μετά την ανακοίνωση της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει ότι η κατάσταση θα είναι σταθερή βραχυπρόθεσμα.

Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, η Βρετανία έχει οδηγηθεί σε πανικό γ στην αγορά βενζίνης, αλλά και έκρηξη του ενδιαφέροντος για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Η έλλειψη καυσίμων στη Βρετανία ώθησε το ευρύ κοινό να σκεφτεί σοβαρά να αγοράσει ηλεκτρικά οχήματα.

Η Αγγλία ξεπέρασε τη Γαλλία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2021

Θα κερδίσουν οι μάρκες EV από την έλλειψη καυσίμων στη Βρετανία;

Σίγουρα αυτή είναι η τέλεια στιγμή για τις εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων για α τις διαφημιστικές τους δαπάνες. Ωστόσο, πολλές μάρκες αυτοκινήτων δεν θέλουν να αξιοποιούν την αγορά σε στιγμές πανικού.

Οι εταιρείες αυτοκινήτων γενικά αυξάνουν τις δαπάνες για να υποστηρίξουν την ηλεκτροκίνηση. Οι δαπάνες συμπίπτουν απλώς με τις εταιρείες που βγάζουν νέα μοντέλα και την αυξανόμενη τάση της αγοράς προς τη βιωσιμότητα.

abb_img
spot_img