Βρετανικός νόμος προβλέπει φορτιστές σε όλα τα νεόδμητα κτίρια

Η ευέλικτη φόρτιση στο σπίτι και στο γραφείο θα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Η βρετανική κυβέρνηση εισήγαγε νέα νομοθεσία η οποία προβλέπει πως όλα τα νεόδμητα σπίτια και γραφεία θα πρέπει να διαθέτουν φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

«Νέα σπίτια και κτίρια, όπως σούπερ μάρκετ και χώροι εργασίας, καθώς και εκείνα που υπόκεινται σε μεγάλη ανακαίνιση, θα πρέπει να εγκαταστήσουν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από το επόμενο έτος, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον», αναφέρει ο ιστότοπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έως και 145.000 σημεία πρόσθετης φόρτισης πρόκειται να εγκατασταθούν σε ολόκληρη την Αγγλία μέσα σε ένα έτος χάρη, λόγω αυτής της νομοθεσίας, αλλά και κάθε έτος μέχρι έως το 2030, όταν δηλαδή η πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ θα παύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη υποστηρίξει την δημιουργία περισσότερων από 250.000 σημεία φόρτισης τόσο σε οικίες, όσο και σε χώρους εργασίας.

Οι οικιακοί φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Αγγλία

Όλα τα νέα σπίτια και γραφεία θα πρέπει να διαθέτουν «έξυπνες» συσκευές φόρτισης που μπορούν να φορτίζουν αυτόματα τα ηλεκτρικά οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα μπλοκ γραφείων θα πρέπει να εγκαταστήσουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε πέντε θέσεις στάθμευσης.

Ο νέος νόμος θα κάνει την Αγγλία την πρώτη χώρα στον κόσμο που απαιτεί από όλα τα νέα σπίτια να έχουν φορτιστές για EV.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος γαλλικός νόμος που θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινούνται χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια

Θα αυξήσει, επίσης, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο να ξεπεράσουν το άγχος της αυτονομίας, επιταχύνοντας έτσι τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αφού ένα από τα κυριότερα σχετικά ζητήματα στην Αγγλία είναι ότι υπάρχουν πολλά σπίτια, τα οποία δεν διαθέτουν πάρκινγκ ή γκαράζ.

Η ευέλικτη φόρτιση στο σπίτι και στο γραφείο θα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

ev charging

Η πρόταση αποτελεί μέρος της προσπάθειας για την ταχεία αύξηση του αριθμού των φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Αγγλία, πριν από την απαγόρευση που αφορά στα θερμικά οχήματα, η οποία θα ισχύσει από το 2030.

Αναλυτές του χώρου εκτιμούν ότι η ευέλικτη φόρτιση στο σπίτι και στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου απαλλαγής από τον άνθρακα, όχι μόνο των μεταφορών, αλλά και ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η καλύτερη ενεργειακή απόδοση και η αύξηση της χρήσης της ηλιακής ενέργειας για τη θέρμανση σε 13,5 εκατομμύρια σπίτια θα μπορούσαν, επίσης, να αποτελέσουν μέρος των σχεδίων για τα υπό διαμόρφωση σπίτια καθώς και για αυτά που θα κατασκευαστούν στο μέλλον.

Ο Nigel Pocklington, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας καθαρής ενέργειας Good Energy, δήλωσε: «Η ευέλικτη φόρτιση στο σπίτι και στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι ζωτικής σημασίας για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα όχι μόνο των μεταφορών αλλά και ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου».

Το νέο νομοσχέδιο για τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και το γραφείο αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.

Η δωρεάν εφαρμογή EV8 Switch από τη βρετανική κυβέρνηση

EV8 Switch

Επιπλέον, την Παγκόσμια Ημέρα EV η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται EV8 Switch.

Η EV8 Switch υπολογίζει πόσα χρήματα θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν οι οδηγοί στην Αγγλία, αν τολμούσαν την μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό όχημα σε σύγκριση με το τρέχον βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο όχημά τους.

Επιπλέον, η εφαρμογή εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την εξοικονόμηση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα που θα μπορούσαν να επιτύχουν κάνοντας την συγκεκριμένη αλλαγή.

Η Αγγλία ξεπέρασε τη Γαλλία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2021

Οι οδηγοί μπορούν, επίσης, να δουν ποια ηλεκτρικά οχήματα θα ήταν τα περισσότερο κατάλληλα για εκείνους με βάση το τρέχον όχημά τους, αλλά και το πώς η μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό όχημα θα μπορούσε να ταιριάξει με τον τρέχοντα τρόπο ζωής τους.

Όσοι διαθέτουν την εφαρμογή μπορούν να δουν πόσο κοντά βρίσκονται τα πλησιέστερα σημεία φόρτισης, καθώς και ποιες διαδρομές μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς να χρειάζεται επιπλέον φόρτιση.

Συμβουλές για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων από την Mercedes-Benz 

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!