Συμβουλές για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων από την Mercedes-Benz

Εάν το όχημα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα επειδή λείπετε σε ταξίδι, θα πρέπει να είναι σταθμευμένο με μεσαίο επίπεδο φόρτισης.

Ακούστε το άρθρο

Κάθε οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του, να κάνει τις απαραίτητες στάσεις για φόρτιση πιο ευχάριστες και να βελτιστοποιήσει τον χρόνο ταξιδιού του.

Οι συμβουλές προέρχονται από την Daimler/Mercedes Benz και είναι όχι απλά χρήσιμες και χρηστικές… αλλά, επίσης, διαφωτιστικές σε θέματα χρήσης και φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, όσον αφορά στη βέλτιστη λειτουργία τους.

Οι συμβουλές φόρτισης της Daimler/Mercedes Benz

Μercedes charging

Πού και πώς μπορεί να φορτιστεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

  • Ο έλεγχος του κλιματισμού τη σωστή θερμοκρασία πριν τη φόρτιση θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε εμβέλεια. Αυτό συμβαίνει επειδή η ενέργεια που απαιτείται για τη διατήρηση της μπαταρίας και του εσωτερικού καλύπτεται από το ρεύμα φόρτισης. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε επίσης ότι μπορείτε να οδηγείτε πιο αποτελεσματικά με θερμαινόμενα καθίσματα, παρά με ζεστό αέρα από το σύστημα ελέγχου κλιματισμού.
  • Μην γεμίζετε πλήρως την μπαταρία σας. Για φυσικούς και χημικούς λόγους, ο ρυθμός φόρτισης μειώνεται, καθώς η μπαταρία πλησιάζει στην πλήρη χωρητικότητά της. Επομένως, κατά τη γρήγορη φόρτιση DC, συνήθως είναι λογικό να φορτίζετε την μπαταρία με γρήγορο φορτιστή μόνο έως και 80% κάτι που είναι επίσης καλό για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  • Αφιερώστε χρόνο σε «pit stop». Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να φορτίζονται γρήγορα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μόνο σε περίπτωση που είναι πραγματικά απαραίτητο. Η συνεχής γρήγορη φόρτιση με υψηλή ισχύ φόρτισης μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας.
  • Εάν είναι δυνατόν, να ενεργοποιείτε πάντα την Πλοήγηση με Ηλεκτρική Νοημοσύνη, (σε όσα ηλεκτρικά οχήματα διαθέτουν αυτήν τη λειτουργία), καθώς λαμβάνει υπόψη με «έξυπνο τρόπο» πολλούς παράγοντες για να σχεδιάσει την ταχύτερη διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων φόρτισης, και μπορεί να αντιδράσει δυναμικά σε καταστάσεις όπως είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Και η εναπομένουσα εμβέλεια θα λιγοστεύει, μπορεί να δίνει εύκολες συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε μερικά ακόμη χιλιόμετρα.
  • Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες διότι εάν οι μπαταρίες εκτεθούν σε έντονη ζέστη ή έντονο κρύο, η χωρητικότητα φόρτισής τους μειώνεται γρήγορα. Εάν είναι δυνατόν, δεν θα πρέπει να παρκάρετε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτω από τον ήλιο το καλοκαίρι, αλλά στη σκιά. Τον χειμώνα, ένα γκαράζ είναι ιδανικό για στάθμευση και φόρτιση. Επιπλέον, συνιστάται το χειμώνα να φορτίζετε την μπαταρία απευθείας μετά από ένα ταξίδι, πριν προλάβει να κρυώσει η μπαταρία.
  • Διατηρήστε την μπαταρία σε ένα μεσαίο επίπεδο φόρτισης. Εάν το όχημα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα επειδή λείπετε σε ταξίδι, θα πρέπει να είναι σταθμευμένο με μεσαίο επίπεδο φόρτισης. Αυτό επιβραδύνει την απώλεια φόρτισης στην μπαταρία.
  • Τέλος, η εφαρμογή Mercedes me προσφέρει πολλές χρήσιμες λειτουργίες που σχετίζονται με τη φόρτιση. Για παράδειγμα μια επιλογή φίλτρου σας επιτρέπει την ταξινόμηση των σημείων φόρτισης, σύμφωνα με κριτήρια όπως η διαθεσιμότητα ή η χωρητικότητα φόρτισης.

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz EQB έχει χώρο για… επτά

abb_img