Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW iX5 Hydrogen!

Η BMW ξεκίνησε την παραγωγή της υδρογονοκίνητης iX5 Hydrogen, στο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στο Μόναχο.

Η νέα BMW iX5 Hydrogen μπήκε στην παραγωγή στο πιλοτικό εργοστάσιο του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας της γερμανικής φίρμας, στο Μόναχο. Ουσιαστικά, αποτελεί το πρώτο Sports Activity Vehicle (SAV) της BMW, το οποίο διαθέτει τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Μάλιστα, το νέο μοντέλο έχει ήδη ολοκληρώσει ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών υπό απαιτητικές συνθήκες κατά τη φάση ανάπτυξης. Επιπλέον, η φίρμα θα το χρησιμοποιεί ως επίδειξη τεχνολογίας για τοπική κινητικότητα χωρίς άνθρακα σε επιλεγμένες περιοχές, από την άνοιξη του 2023.

Η ΒΜW i7 στην Όπερα της Βουδαπέστης

Η BMW iX5 Hydrogen ξεκινά το ταξίδι της από το Μόναχο

Η παραγωγή της BMW iX5 Hydrogen λαμβάνει χώρα στο πιλοτικό εργοστάσιο του ομίλου στο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στο Μόναχο. Ουσιαστικά, στο project συμμετέχουν ειδικοί στην τεχνολογία υδρογόνου, στην ανάπτυξη οχημάτων και την αρχική συναρμολόγηση νέων μοντέλων.

Μάλιστα, συνεργάζονται στενά για να ενσωματώσουν την τεχνολογία αιχμής μετάδοσης κίνησης και αποθήκευσης ενέργειας. Το νέο μοντέλο «πατάει» στην πλατφόρμα της BMW X5 αλλά διαθέτει ένα διαφορετικό δάπεδο, το οποίο φιλοξενεί 2 δεξαμενές υδρογόνου.

Ακόμη, ο ηλεκτρικός κινητήρας του μοντέλου είναι ένας BMW eDrive πέμπτης γενιάς, τον οποίο συναντάμε σε ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της εταιρείας.

Η ΒΜW iX5 Hydrogen είναι στο… δρόμο!

Τα πλεονεκτήματα του υδρογόνου

Η BMW iX5 Hydrogen συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος κίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων, με καθημερινή χρηστικότητα και δυνατότητες μεγάλων αποστάσεων. Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου αποτελεί μία συμπληρωματική εναλλακτική λύση στο σύστημα ηλεκτρικής κίνησης της μπαταρίας.

Αυτό ευνοεί χρήστες για τους οποίους οι σύντομες στάσεις ανεφοδιασμού και οι μεγάλες αποστάσεις είναι απαραίτητες. Τέλος, αποτελεί ιδανική λύση για περιοχές που δεν διαθέτουν ακόμη επαρκή υποδομή φόρτισης.

Δοκιμή στα χιόνια με ΒΜW iX5 Hydrogen!

Ο Frank Weber, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW, δήλωσε:

«Είμαστε βέβαιοι ότι το υδρογόνο θα αποκτήσει σημαντική σημασία για την ατομική κινητικότητα. Επομένως θεωρούμε ότι ο συνδυασμός συστημάτων ηλεκτρικής κίνησης μπαταρίας και κυψελών καυσίμου είναι μια λογική προσέγγιση μακροπρόθεσμα. Ο στόλος δοκιμών BMW iX5 Hydrogen θα μας προσφέρει νέες και πολύτιμες γνώσεις για την παρουσίαση στους πελάτες μιας ελκυστικής γκάμα προϊόντων υδρογόνου».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!