Υγρά φρένων: Κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζουμε;

Τα υγρά φρένων αποτελούν σημαντικό μέρος του συστήματος πέδησης του αυτοκινήτου, αφού χωρίς αυτά δεν λειτουργεί σωστά.

Το υδραυλικό κύκλωμα φρένων είναι ο πιο διαδομένος τρόπος λειτουργίας εδώ και χρόνια. Η πίεση στο μεσαίο πεντάλ προκαλεί συμπίεση στα υγρά φρένων, κάτι που πολλαπλασιάζει τη δύναμη που ασκούμε στο πεντάλ του φρένου. Για να γίνει σωστά αυτή η διαδικασία, το υγρό των φρένων που χρησιμοποιούμε πρέπει να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και ιδιότητες.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Φόρτιση που;

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα υγρά φρένων;

Η πλειοψηφία των κατασκευαστών αναφέρει ότι η αλλαγή των υγρών φρένων να υλοποιείται ανά 2ετία. Και αυτό ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει, έτσι ώστε οι ιδιότητες των υγρών να διατηρούνται στο έπακρο. Φυσικά, μιλάμε για συμβατική χρήση και όχι για ακραίες περιπτώσεις όπου το «τσαρούχωμα» των φρένων ανεβοκατεβάζει σημαντικά τη θερμοκρασία του κυκλώματος.

Πώς θα μειώσουμε το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου;

Ποιες οι συνέπειες αν δεν γίνει η αλλαγή των υγρών;

Η αλλαγή των υγρών φρένων θα πρέπει να μην ξεπερνάει κατά πολύ την 2ετία. Ο κυριότερος εχθρός των υγρών φρένων είναι η υγρασία που μπορεί να εισχωρήσει στο κύκλωμα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα υγρά φρένων τύπου DOT3 και DOT4 έχουν ως βάση τους τον γλυκολαιθέρα.

Η υγρασία εντός του κυκλώματος έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το αρχικό σημείο βρασμού του υγρού. Γιατί ως γνωστόν το νερό βράζει σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Έτσι, θα έχουμε ατμό ουσιαστικά εντός του κυκλώματος πέδησης και κάπως έτσι η δύναμη κάθε φορά που θα πατάμε φρένο δεν θα είναι η αναμενόμενη.

Service ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πόσο κοστίζει και τι περιλαμβάνει;

Πέρα από τη μείωση της απόδοσης, η υγρασία εντός του συστήματος πέδησης μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση του κυκλώματος των φρένων, στις δαγκάνες, καθώς και στην αντλία των φρένων. Με ότι αυτό σημαίνει για το κόστος επισκευής ή ακόμα και για την ασφάλεια μας.

Για αυτό πρέπει η αλλαγή των υγρών των φρένων να λαμβάνει χώρα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Πέρα από τον σωστό τύπο υγρού, το εξειδικευμένο προσωπικό υλοποιεί και όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Έτσι, εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος πέδησης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!