1ο Συνέδριο Energy Save: Η ηλεκτροκίνηση είναι η επόμενη μέρα

Η Κυβέρνηση έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα για το αύριο της ηλεκτροκίνησης και τη βιώσιμη κινητικότητα, στο 1ο Συνέδριο Energy Save.

Το 1ο Συνέδριο Energy Save, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην αίθουσα Φάρος. Μάλιστα, το Energy Save αποτελεί το μεγαλύτερο συνέδριο για την αυτοκίνηση και τις νέες τεχνολογίες, που εστιάζει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγινε αναφορά σε 3 μεγάλες θεματικές ενότητες. Ειδικότερα, στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, στην ενέργεια που χάνεται στο κυκλοφοριακό, στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, την οδική ασφάλεια και τη μικροκινητικότητα.

Αυτοκίνηση-Electromobility 2023: Όλα τα ηλεκτρικά στην πίστα!

Σημαντικές παρουσίες στο 1ο Συνέδριο Energy Save

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες και στελέχη του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιπλέον, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι φορέων από τον κλάδο της αυτοκίνησης, της ηλεκτροκίνησης και της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών μετακίνησης.

Φυσικά, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και η Υφυπουργός Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου τίμησαν το συνέδριο με την παρουσία και τη συμμετοχή τους. Επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης παρευρέθηκε διαδικτυακά.

Αυτοκίνηση-Electromobility 2023: Η γιορτή του αυτοκινήτου!

1ο Συνέδριο Energy Save: Η ηλεκτροκίνηση είναι το αύριο

Ποιος ήταν ο στόχος του Συνεδρίου;

Προφανώς, στόχος του 1ου Συνεδρίου Energy Save ήταν να προσφέρει στους συμμετέχοντες, μία λεπτομερή και αναλυτική ενημέρωση για τις νέες τάσεις της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως επίσης και για την επόμενη μέρα στην αυτοκίνηση και την ηλεκτροκίνηση.

Ο κ. Σταϊκούρας μεταξύ άλλων σημείωσε τη σημαντικότητα της ηλεκτροκίνησης και ευρύτερα της βιώσιμης κινητικότητας. Επιπλέον, απέδωσε τον ανοδικό αριθμό στο ποσοστό των ταξινομήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων στην πολιτική κινήτρων για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Από την πλευρά της, η κ. Αλεξοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Kάθε νέο “πράσινο” όχημα που ταξινομείται αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση σε ότι αφορά στη μείωση των ρύπων, την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και της ποιότητας ζωής μας συνολικά».

Αυτοκίνηση-Electromobility 2023: Το πιο σημαντικό συνέδριο!

Τι ισχύει με την κρατική επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Τέλος, υπήρξαν αισιόδοξα μηνύματα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με τη φράση της κ. Αλεξοπούλου να ξεχωρίζει:

«Αντιλαμβάνομαι ότι ως παράγοντες της αγοράς αυτοκινήτου θέλετε να μάθετε για την συνέχεια της κρατικής επιδότησης στα προγράμματα που προανέφερα. Μπορώ σήμερα να σας πω με βεβαιότητα εκφράζοντας την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης ότι τα νέα θα είναι καλά».

Δείτε ολόκληρο το 1ο Συνέδριο Energy Save στο παρακάτω video:

abb_img
spot_img