4+1 κορυφαία σχέδια ηλεκτρικών ποδηλάτων για το 2021 

Τα συνηθισμένα έως σήμερα μέσα μεταφοράς που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα θα πρέπει να αντικατασταθούν από πιο πράσινες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις και τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι μια πραγματικά ελκυστική εναλλακτική επιλογή.

Τη νέα χρονιά ένας πιο βιώσιμος και συνειδητός τρόπος ζωής θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας, είτε πρόκειται για αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, στην κατανάλωση ή ακόμα και στα μέσα μεταφοράς.

Τα συνηθισμένα έως σήμερα μέσα μεταφοράς που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα θα πρέπει να αντικατασταθούν από πιο πράσινες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις και τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι μια πραγματικά ελκυστική εναλλακτική επιλογή.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν περιορίζουν απλά την κατανάλωση καυσίμου αλλά η χρήση τους μειώνει επίσης τις εκπομπές ρύπων που παράγονται από τα αυτοκίνητα, αλλά αποτελούν επίσης μια ευκαιρία για σωματική άσκηση για κάθε άνθρωπο που τα χρησιμοποιεί.

Τα 4+1 κορυφαία σχέδια ηλεκτρικών ποδηλάτων για το 2021

Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2023, ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρικών ποδηλάτων σε όλο τον κόσμο θα είναι 300 εκατομμύρια, από τα 200 εκατομμύρια το 2019.

Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τις μετακινήσεις και τις ποδηλατάδες με ηλεκτρικά ποδήλατα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μια μεγάλη γκάμα από σύγχρονα και κομψά ηλεκτρικά ποδήλατα, έκαναν την εμφάνιση τους στην αγορά μέσα στο 2021.

Το e-bike της BaoPham Design

Το ηλεκτρικό ποδήλατο της BaoPham Design διαθέτει τροχούς χωρίς κέντρο που μειώνουν την περιστροφική αδράνεια που υπάρχει σε βαρύτερους τροχούς.

Electraply: Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο κατασκευασμένο από ξύλο

Εξοπλισμένο με λεπτά ελαστικά ποδηλάτου, το concept e-bike της BaoPham διαθέτει επίσης αεροδυναμική κατασκευή που μειώνει την πρόσθετη αντίσταση από την πίεση του αέρα και την τριβή για να προσφέρει στο ποδήλατο τη δυνατότητα για γρήγορη οδήγηση.

To ηλεκτρικό ποδήλατο Titaa

Titaa

Το Titaa είναι ένα μονόκυκλο, το οποίο σχεδιάστηκε από τη Husky Design και αποτελεί ένα αρθρωτό όχημα διπλής χρήσης που μπορεί να μετατραπεί από δίκυκλο ποδήλατο σε μονόκυκλο που εξισορροπείται.

Στην πλήρη του μορφή, το Titaa είναι ένα ηλεκτρικό δίτροχο σε σχήμα ηλεκτρικού ποδηλάτου cargo. Όταν οι χρήστες οδηγούν το Titaa ως δίτροχο, μπορούν να έχουν την τη γνωστή στάση που έχουν οι ποδηλάτες.

Ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια: Είναι οι πόλεις μας έτοιμες για την μικροκινητικότητα;

Όταν οι χρήστες θέλουν να οδηγήσουν το όχημα σε μορφή μονόκυκλου, το σύστημα μπροστινού τροχού και τιμονιού του οχήματος αποσπάται από τον πίσω τροχό και τον κινητήρα για να αποκαλύψει ένα μηχανοκίνητο μονότροχο.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο Pilot

H σχεδίαση του ηλεκτρικού ποδηλάτου Pilot επικεντρώνεται σε ένα ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου της σειράς 7005. To πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι οι τροχοί χωρίς κύλινδρο ενώ η σχεδίαση του συμπεριλαμβάνει πρόσθετο εξοπλισμό που περιστρέφει τους τροχούς.

Διαθέτει υποβοήθηση από ενσωματωμένο κινητήρα και δημιουργήθηκε ύστερα από αμέτρητες επεξεργασίες και αλλαγές στο σχέδιο του για να φτάσει στην τελική του μορφή.

Το επανασχεδιασμένο ηλεκτρικό ποδήλατο της Lyft

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Lyft αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που ενσωματώνει εξελιγμένη τεχνολογία ασφάλειας και χαμηλού αποτυπώματος σε άνθρακα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και συνιδρυτή της Lyft, John Zimmer, η Lyft έχει να κάνει με τη «δημιουργία προσιτών, αξιόπιστων και διασκεδαστικών εμπειριών μεταφοράς – και λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τη χαρά που προσφέρει η οδήγηση του συγκεκριμένου e-bike».

Έχοντας κατά νου τους νεαρούς αναβάτες, το e-bike της Lyft διαθέτει εξατομικευμένα χαρακτηριστικά, όπως ενσωματωμένο σύστημα ηχείων, υδραυλικά φρένα για σταθερή ισχύ ακινητοποίησης, αισθητήρες για ασφάλεια, αντανακλαστική βαφή για λάμψη στο σκοτάδι και εφέ φωτισμού.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο OOH

Ο Victor Tabares, ένας σχεδιαστής με έδρα την πολυσύχναστη Βαρκελώνη, σχεδιάσε και έφερε στην παραγωγή το OOH BIKE.

Τα αναμμένα φώτα νέον ενημερώνουν για τα επίπεδα της μπαταρίας του ποδηλάτου ενώ οι τροχοί δημιουργούν μια ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση.

Επιπλέον, ο μπροστινός τροχός δεν έχει ακτίνες κάτι που βοηθά στην γρήγορη περιστροφή του τροχού με λίγη προσπάθεια.

Ο όμιλος Τσοπελογιάννη ως αποκλειστικός εισαγωγέας της Duckt διαμορφώνει τις ελληνικές «έξυπνες πόλεις»

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!