50 εκατ. δολάρια ηλεκτρίζουν την παραγωγή της X Shore

Η σουηδική X Shore συγκέντρωσε 50 εκατομμύρια δολάρια, για να αυξήσει την παραγωγή και τους χρόνους παράδοσης των ηλεκτρικών της σκαφών.

Ακούστε το άρθρο

Η σουηδική X Shore που κατασκευάζει ηλεκτρικά σκάφη συγκέντρωσε 50 εκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης.

Μεταξύ των νέων επενδυτών είναι ο Peter Carlsson, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής σουηδικής Northvolt που κατασκευάζει μπαταρίες.

Η Google χαρίζει e-Scooters στους υπαλλήλους της

Η αύξηση της παραγωγής… βγαίνει στην επιφάνεια

Με το νέο κεφάλαιο η σουηδική εταιρεία θέλει, μεταξύ άλλων, να αυξήσει την παραγωγή στο νέο της εργοστάσιο στο Nyköping. Εκτός από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Northvolt Carlsson, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι ιδιοκτήτες της X Shore έχουν επίσης επενδύσει μεγάλα ποσά στην εταιρεία.

«Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ταχύτερη επέκταση της παραγωγικής μας ικανότητας και τη σημαντική μείωση των χρόνων παράδοσης», ανέφερε η CEO της X-Shore, Jenny Keisu.

«Επιπλέον, η χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε περισσότερο στην έρευνα και την ανάπτυξη καθώς και να επεκτείνουμε τα κανάλια διανομής μας παγκοσμίως». Σύμφωνα με τον Keisu, ο γύρος χρηματοδότησης υπερκαλύφθηκε εντός δύο ημερών.

Νέα μέτρα για την έλλειψη καυσίμων;

Τα χαρακτηριστικά του X Shore Eelex 8000

Το X Shore Eelex 8000 είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος μήκους οκτώ μέτρων και πλάτους 2,60 μέτρων. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 30 κόμβοι (55,5 χλμ./ώρα). Η ταχύτητα πλεύσης είναι 20 κόμβοι (37 χλμ./ώρα).

Ενώ με τον κινητήρα 225 kW, το σκάφος Eelex 8000 μπορεί να επιταχύνει στους 20 κόμβους μέσα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα. Με μπαταρία 126 kWh, το σκάφος μπορεί να διανύσει 100 ναυτικά μίλια ή αλλιώς 185,2 χιλιόμετρα με χαμηλές ταχύτητες.

Volvo και Northvolt επενδύουν 29 δισ. ευρώ για την κατασκευή μπαταριών

Το οκτώ μέτρων σκάφος μπορεί να προσαρμοστεί με περισσότερα από δέκα διαφορετικά είδη κατασκευών. Έτσι μπορεί να επιτρέψει στους πελάτες να επιλέξουν την αντίστοιχη χρήση που επιθυμούν.

Από ένα κλασικό σκάφος αναψυχής έως οικογενειακά σκάφη. Ή ακόμα μεγαλύτερα σκάφη κατάλληλα «για κοινωνικοποίηση», όπως το θέτει το X Shore στην αρχική του σελίδα.

abb_img