Έρχονται νέα μέτρα για την έλλειψη καυσίμων;

Η έλλειψη καυσίμων αποτελεί αντικείμενο έρευνας για τη Διεθνή Αρχή Ενέργειας, η οποία προτείνει άμεσες λύσεις για την αντιμετώπιση της.

Ακούστε το άρθρο

Την έλλειψη καυσίμων προσπαθεί να αντιμετωπίσει η Διεθνής Αρχή Ενέργειας (IEA) και προτείνει λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης τους. Το θέμα, λοιπόν, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αν αναλογιστεί κανείς την αύξηση τις τιμής της βενζίνης και του diesel λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Θα βάζατε ουίσκι αντί για βενζίνη στο αυτοκίνητο σας;

Επιπλέον, σε έκθεση της η Αρχή στοχεύει στη μείωση της ζήτησης του πετρελαίου κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα με τη λήψη μέτρων. Με την εφαρμογή, δηλαδή, μιας πολιτικής με γνώμονα τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων από στόλους και ιδιώτες οδηγούς. Ακόμη, προτείνει και τρόπους εξοικονόμησης καυσίμων.

Μείωση ταχύτητας και τηλεργασία ως αντίβαρο στην έλλειψη καυσίμων

Για να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη καυσίμων η Αρχή προτείνει την καθιέρωση της τηλεργασίας τρείς φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, στη μείωση κατανάλωσης καυσίμου θα συμβάλλει και η μείωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων έστω και κατά 10 χιλιόμετρα την ώρα.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ;

Όχι αυτοκίνητο την Κυριακή και φθηνότερα ΜΜΜ

Μία ακόμη πρόταση της Διεθνούς Αρχής Ενέργειας είναι η είσοδος των αυτοκίνητων στο κέντρο των πόλεων εκ περιτροπής (μονά-ζυγά). Αυτή η λύση, μάλιστα, μοιάζει με τον Πράσινο Δακτύλιο της Αθήνας. Ακόμη, η Αρχή προτείνει την απαγόρευση χρήσης αυτοκινήτου τις Κυριακές.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη καυσίμων;

Επιπρόσθετα, προτείνει φθηνότερες τιμές κομίστρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τέλος, καλεί τους αρμόδιους για προώθηση της μικροκινητικότητας, του περπατήματος και της χρήσης ποδηλάτου.

14.000 φορτιστές ηλεκτρικών την εβδομάδα έως το 2030!

Επιπλέον μέτρα – «αντίδοτο» στην έλλειψη καυσίμων

Η Διεθνής Αρχή Ενέργειας προτείνει την επιδότηση των καταναλωτών για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Τέλος, συστήνει τον περιορισμό στο ελάχιστο των αεροπορικών επαγγελματικών ταξιδιών.

 

abb_img