7 λόγοι για να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο

Μπορεί το αυτοκίνητο να μην έχει «ημερομηνία λήξης», όμως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να το αντικαταστήσεις. Ειδικά με ένα νέας τεχνολογίας.

Ακούστε το άρθρο

Όσο καλό και αξιόπιστο μπορεί να είναι το αυτοκίνητο σου, κάποια στιγμή θα το αντικαταστήσεις. Πριν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, υπάρχουν σημάδια, τα οποία «φωνάζουν» ότι η στιγμή για νέο αυτοκίνητο έχει φτάσει.

Ακολουθούν 7 λόγοι για να μη διστάσεις την ώρα της… αλλαγής:

1. Συχνές και ακριβές βλάβες

Με το πέρασμα του χρόνου ένα αυτοκίνητο, χρειάζεται όλο και περισσότερες επισκευές, ενώ σταδιακά γίνονται όλο και πιο ακριβές. Έτσι, φτάνεις στο σημείο όπου επενδύεις ακόμη χρήματα, αλλά για νέες… ζημιές. Για να αποφύγεις κοστοβόρες επιδιορθώσεις, σκέψου μήπως η αντικατάστασή του είναι πιο συμφέρουσα για την τσέπη σου.

2. Υψηλή κατανάλωση

Όσο πιο παλιό ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο ασύμφορο είναι από θέμα κατανάλωσης. Ακόμη και με άριστη συντήρηση, ο παλιάς τεχνολογίας κινητήρας καίει αρκετά και αποδίδει όλο και λιγότερο. Η ιδανική λύση για σένα είναι να σκεφτείς το μέλλον και να προσανατολιστείς σε ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για ακόμη πιο οικονομικές και οικολογικές μετακινήσεις

3. Μειωμένη ασφάλεια

H ενεργητική και παθητική ασφάλεια παρουσιάζουν συνεχή βελτίωση. Τα νέα αυτοκίνητα προσφέρουν σίγουρα μεγαλύτερη ασφάλεια από τα παλαιότερα. Ένα στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει και ο ανεξάρτητος φορέας Euro NCAP.

4. Υπερβολικοί ρύποι

Οι «πράσινες» πολιτικές οδηγούν σταδιακά τα παλιά αυτοκίνητα σε απόσυρση από τους δρόμους λόγω ρύπων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης τους είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίζει διάφορους περιορισμούς κίνησης σε συγκεκριμένες ζώνες. Αντιθέτως, για τα οχήματα νέας γενιάς -και ειδικά τα ηλεκτροκίνητα– δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

5. Χαμηλή τιμή μεταπώλησης

Η εμπορική υποτίμηση είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Εάν σχεδιάζεις να πουλήσεις το όχημα σου, να ξέρεις ότι στις περισσότερες περιπτώσεις με το πέρασμα του χρόνου πέφτει η αξία του. Επιπλέον, όσο χάνεται το ενδιαφέρον για ένα μοντέλο, τόσο πιο δύσκολα θα το πουλήσεις. Οπότε κάνε την κίνηση σου, χωρίς να χάνεις χρόνο!

6. Ευκολία στην καθημερινότητα

Σήμερα ένα αυτοκίνητο προσφέρει πολλά νέα συστήματα υποβοήθησης στον οδηγό, τα οποία δεν υπάρχουν σε ένα παλιό αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα είναι η εμπειρία της οδήγησης να είναι ασφαλέστερη, ευκολότερη και πιο ξεκούραστη από ποτέ.

7. Νέες ανάγκες για αυτοκίνητο

Όσο μεγαλώνεις, το αυτοκίνητο των γονιών σου ή αυτό που πήρες ως φοιτητής είναι πιθανό να μην καλύπτει πλέον τις ανάγκες σου. Είναι κάτι το φυσιολογικό, καθώς οι ζωές μας αλλάζουν καθημερινά. Κάνε την έρευνα σου, βρες το αυτοκίνητο που σου ταιριάζει πλέον και… καλοτάξιδο!

abb_img