Connected Vehicle Conference: Το μέλλον της κινητικότητας είναι εδώ!

Το μέλλον της κινητικότητας είναι συνδεμένο με την αλλαγή, την ηλεκτροκίνηση, τις έξυπνες πόλεις, την προηγμένη ασφάλεια και εν τέλει την καλύτερη ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.

Ακούστε το άρθρο

Στο φετινό Connected Vehicle Conference από την BOUSSIAS φιλοξενήθηκαν δεκάδες επαγγελματίες από το εξωτερικό και τη χώρα μας, καθώς και προμηθευτές τεχνολογίας διασυνδεμένων οχημάτων.

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης καταφθάνει αλλάζοντας όλα τα δεδομένα των μετακινήσεων. Η πιο σωστά… συνδέοντας όλα τα δεδομένα αλλά και τις επερχόμενες ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της κινητικότητας.

Το CarsElectric.gr χορηγός επικοινωνίας στο Connected Vehicle Conference

Μία νέα εικόνα που αφορά στην κοινωνία, τις πόλεις και τους πολίτες ανοίγεται μπροστά μας. Το πεδίο των μεταφορών περνά μέσα από μία διαδικασία αναδιαμόρφωσης. Οι τρόποι μετακίνησης πολλαπλασιάζονται, εξελίσσονται ενώ προκύπτουν και απεριόριστες δυνατότητες από την διασύνδεση οχημάτων, συστημάτων, τεχνολογίας και λογισμικού.

Το μέλλον της κινητικότητας είναι συνδεμένο με την αλλαγή, την ηλεκτροκίνηση, τις έξυπνες πόλεις, την προηγμένη ασφάλεια. Και εν τέλει την καλύτερη ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.

Ένα νέο οικοσύστημα μετακινήσεων συνδέει τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνδέεται σταδιακά τόσο με τα οχήματα όσο και με τις υποδομές. Το γεγονός αυτό αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και παράλληλα η εποχή της ηλεκτροκίνησης ξεκινά.

Η τεχνητή νοημοσύνη, οι αισθητήρες σε οχήματα και υποδομές, τα εξελιγμένα προγράμματα και οι εφαρμογές, το «Internet of things», η αυτόνομη οδήγηση, οι οver the air ενημερώσεις και οι νέες πλατφόρμες ξεκλειδώνουν νέες δυνατότητες.

Στην πραγματικότητα δημιουργείται και διαρκώς αναπτύσσεται ένα νέο οικοσύστημα που εμπεριέχει τη σύνδεση κάθε επιμέρους στοιχείου που αφορά στην κινητικότητα. Η πρόσφατη μας συνέντευξη με την εταιρεία Mobito, που επίσης συμμετέχει στην ημερίδα, ήταν αποκαλυπτική στο πως μπορεί αυτό να συμβεί.

Μια σημαντική πρόκληση για τις εταιρείες που εμπλέκονται με την κινητικότητα

Πολλοί εκπρόσωποι εταιρειών αλλά και πολλοί ακόμα ομιλητές μίλησαν για μια θαυμάσια πρόκληση, αφού η συγκεκριμένη αγορά αποτελείται από ένα «μωσαϊκό» ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Πολλοί από τους ομιλητές επικεντρώθηκαν επίσης στις ομιλίες τους στις καινοτομίες καθώς και στις μεγαλύτερες τάσεις των διασυνδεδεμένων οχημάτων και της κινητικότητας τόσο σε επίπεδο τελικού χρήστη όσο και σε επίπεδο στόλου οχημάτων.

Η αξιοποίηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων που βάζει τον χρήστη στο επίκεντρο αποτέλεσε επίσης ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν πολλοί ομιλητές. Ενώ η επικράτηση των υπηρεσιών έναντι του hardware αποτελεί μια εξέλιξη που φέρνει τα πάνω-κάτω ιδιαίτερα στον τομέα του αυτοκινήτου. Μάλιστα η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται για πολλούς από τους ομιλητές ως, ήδη, προδιαγεγραμμένη.

Φυσικά από τις ομιλίες δεν έλειπε και η ανάλυση του σημείου εξέλιξης που τώρα βρισκόμαστε. Προφανώς ως προς τα δεδομένα της κινητικότητας.

Όπως όλα δείχνουν το μέλλον της μετακίνησης διαμορφώνεται στο παρόν και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξέλιξη. Η υπόσχεση για μια νέα εποχή κινητικότητας στηρίζεται στην επένδυση, στις καινοτόμες ιδέες. Επιπλέον, στη διαμόρφωση και την εξέλιξη έξυπνων συστημάτων από σήμερα.

Πιθανώς το «charging on the go» να είναι ένα από τα αμέσως επόμενα σημαντικότερο βήματα για τα διασυνδεμένα οχήματα, όπως αναφέρθηκε στην ημερίδα. Και έτσι θα μπορούσαμε να κλείσουμε λέγοντας ότι το μέλλον της ηλεκτροκίνησης και της πράσινης εποχής, φορτίζει…

abb_img