Τα γούστα είναι πάντα υποκειμενικά. Για παράδειγμα σε κάποιους αρέσει ο χειμώνας, άλλοι προτιμούν το καλοκαίρι. Αντίστοιχα κάποιοι δηλώνουν φαν των Χριστουγέννων, ενώ στην αντίπερα όχθη συναντάμε τους λάτρεις του Πάσχα.
Προφανώς, υπάρχουν και εκείνοι που δεν μπαίνουν στη διαδικασία διλημμάτων και φροντίζουν να απολαμβάνουν κάθε εποχή του χρόνου. Αν όμως όλοι είχαν τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, δεν θα είχαμε τροφή για… Editorial!
Οπότε παρακάτω θα αναλύσουμε τους 5 λόγους, για τους οποίους κάποιοι δεν θεωρούν ιδιαίτερα δημοφιλείς τις ημέρες του Πάσχα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις αντίστοιχες των Χριστουγέννων.
1. Το πένθιμο των ημερών
Σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα, τα οποία αποτελούν κυριολεκτικά μια εορταστική περίοδο σε όλο το φάσμα τους, το Πάσχα δημιουργεί το λεγόμενο αίσθημα της χαρμολύπης.
Αυτό συμβαίνει, γιατί παρά το γεγονός ότι η πασχαλινή περίοδος ολοκληρώνεται με Ανάσταση και Κυριακή του… Σουβλίσματος, ωστόσο μέχρι τότε μεσολαβούν εβδομάδες «σκληρής» νηστείας και ημέρες πένθους.
Με λίγα λόγια τα παραπάνω απέχουν έτη φωτός από τις ημέρες όπου μεσουρανούν αποκλειστικά οι βασιλόπιτες, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, ο Άγιος Βασίλης και γενικότερα παρεμφερείς «εκπρόσωποι» του κινήματος των… θερμίδων.
2. Δώρο Χριστουγέννων VS Δώρο Πάσχα σημειώσατε 1
Τα Χριστούγεννα δεν αγοράζεις μόνο δώρα, λαμβάνεις κιόλας και όχι μόνο από τον προσωπικό σου Άι-Βασίλη!
Για την ακρίβεια αν ανήκεις στους τυχερούς που εργάζονται ακόμη, τότε σίγουρα περιμένεις με μεγαλύτερη ανυπομονησία τα Χριστούγεννα και όχι το Πάσχα. Ο λόγος; Μα προφανώς το γεγονός ότι το «Δώρο Χριστουγέννων» παραμένει διπλάσιο!
Αποκλειστικό: Το CarsElectric.gr πίσω από την Lamborghini Revuelto
3. Πάσχα στην Αθήνα; Θεέ μου!
Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 3 χρόνια με καραντίνες κλπ. και ας θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές.
Τότε που αν ήσουν κάτοικος της πρωτεύουσας, απέφευγες ευλαβικά να διαπράξεις το «εγκληματικό» λάθος να παραμείνεις στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα.
Κανείς δεν θα σε αδικούσε, καθώς η άχρωμη και άδεια πρωτεύουσα των πασχαλινών ημερών, ουδεμία σχέση έχει με την σαφώς πιο χαρμόσυνη και στολισμένη πόλη του Δεκεμβρίου.
4. Εμπόλεμη ζώνη
Αρχικά όλοι έχουμε εκφράσει τον θαυμασμό μας για τα έθιμα που συναντάμε σε νησιά και χωριά της Ελλάδας. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι κάποια από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα… «φιλειρηνικά».
Για την ακρίβεια, κανείς δεν τραυματίστηκε τα Χριστούγεννα από «δολοφονικό» κουραμπιέ ή μελομακάρονο. Από κροτίδα όμως, «γουρούνα» ή «ρουκέτα» το Μεγάλο Σάββατο, δυστυχώς πάρα πολλοί.
Ελλάδα, η χώρα που ζούμε από θαύμα…
5. Sorry Φράνκο Τζεφιρέλι
Κάθε Μεγάλη Τρίτη (συνήθως), ακόμη και πριν την ανακάλυψη της τηλεόρασης, μας επισκέπτεται ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», μέσω των τηλεοπτικών μας δεκτών.
Το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι όταν το παρακολουθείς για πρώτη φορά, σε καθηλώνει. Μετά την πρώτη δεκαετία επαναλήψεων πιθανόν να δυσανασχετήσεις. Τη δεύτερη δεκαετία ο εκνευρισμός σου είναι πλέον ορατός.
Την τρίτη δεκαετία σκέφτεσαι σοβαρά το ενδεχόμενο να αφαιρέσεις μόνιμα το κανάλι που το προβάλλει από τα αγαπημένα σου.
Τέσσερις δεκαετίες αργότερα και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχεις και εσύ την τύχη του πρωταγωνιστή (δίχως όμως την Ανάσταση του), αρχίζεις να εκτιμάς τις εκατομμύρια επαναλήψεις του «Κωνσταντίνου και Ελένης». Και φυσικά να αναπολείς τα Χριστουγεννιάτικα εορταστικά προγράμματα.
Καλό Πάσχα σε όλους!