Όλα είναι ηλεκτροκίνηση!

Παραφράζουμε το θρυλικό «Όλα είναι δρόμος», για να θυμίσουμε ότι η ηλεκτροκίνηση κυκλοφορεί ανάμεσά μας εδώ και χρόνια.

Καλησπέρα, καλησπέρα και σας καλωσορίζουμε στο Editorial του No.1 site για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα. Ή πιο σωστά, του μοναδικού site αποκλειστικά για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας.

Το CarsElectric.gr δεν είναι μία ακόμη «ενότητα με ηλεκτρικά» θαμμένη μέσα σε «ρυπογόνα» sites, ούτε φυσικά είμαστε wannabe… influencers, YouTubers και όλα αυτά τα υπέροχα που ακούμε γύρω μας. Φυσικά, θα κάνουμε και video και podcast (μείνετε συντονισμένοι!), καθώς δεν έχουμε τέτοιου είδους παρωπίδες.

Επιπλέον, δεν θα στραφούμε αρνητικά προς τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, για να «αγιοποιήσουμε» τα ηλεκτρικά. Και όχι μόνο επειδή τα υβριδικά και τα plugin hybrid μοντέλα, χρησιμοποιούν κινητήρες βενζίνης και diesel, σε συνδυασμό με ηλεκτρικούς. Αλλά γιατί η αυτοκίνηση είναι μία, είτε είσαι petrolhead είτε… electrohead, άρα η εξέλιξη της είναι στόχος και των δύο πλευρών. Είπαμε, όλα -και όλοι- είναι δρόμος.

Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ για τα καλά

Παράλληλα, δεν «αγαπάμε» την ηλεκτροκίνηση μόνο όταν μας… «συμφέρει». Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ποια είναι τα πλεονεκτήματα της και ποιες είναι οι λύσεις στα αρκετά προβλήματα, τα οποία υπάρχουν σε αυτή τη φάση.

Άλλωστε, κάθε καινοτομία ή νέα τεχνολογία, για να είναι αξιόπιστη θέλει τον χρόνο της. Και φυσικά να περάσει μία σειρά από «δοκιμασίες». Ο κόσμος για παράδειγμα, νιώθει «ανασφάλεια» με τις αυτονομίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και καλά κάνει. Σε πολλά ηλεκτρικά μοντέλα πολλών… χιλιάδων ευρώ, οι αυτονομίες δεν είναι ακόμη αυτές που θα έπρεπε να είναι.

Σε συνδυασμό με το βασικό ζήτημα των σημείων φόρτισης, ο φόβος μεγαλώνει, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστια άλματα σε θέματα υποδομών. Και οι φορτιστές ή οι ταχυφορτιστές όπως αυτός των 300 kW της ΔΕΗ Blue είναι διαθέσιμοι πλέον σχεδόν… παντού.

Το θρυλικό Mazda RX-8 σήμερα γιορτάζει!

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες όμως επενδύουν, βελτιώνουν, εξελίσσουν. Όπως συμβαίνει από την ανακάλυψη του… τροχού (όχι της τύχης) μέχρι και σήμερα. Και αυτό σημαίνει εξέλιξη. Η στασιμότητα, σε όλους τους τομείς, «σκοτώνει» την δημιουργικότητα. Και εμείς στο CarsElectric θέλουμε και προσπαθούμε να είμαστε δημιουργικοί. Στην πράξη όμως, όχι στα λόγια. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο το συγκεκριμένο Editorial «άργησε» σχεδόν 1 χρόνο. Για να έχουμε δείξει έργο.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, όπως και με την περίπτωση της ηλεκτροκίνησης. Ως γνωστόν «ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο» και η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ για τα καλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την ανακαλύψετε παρέα με το CarsElectric.

Editorial