Αεροδρόμιο για ιπτάμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτόνομα drones!

Το πρώτο αεροδρόμιο για ιπτάμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ιπτάμενα ταξί και αυτόνομα drones, θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Κόβεντρι της Βρετανίας. Δεν πρόκειται για φάρσα, ούτε είναι ένα από τα φουτουριστικά mega concept, τα οποία δεν βγαίνουν ποτέ από τα σχεδιαστικά γραφεία και καταλήγουν καταχωνιασμένα σε κάποιο αρχείο.

Διαβάστε: Το όραμα της GM για τις μετακινήσεις – Αυτόνομο ηλεκτρικό αεροσκάφος… πόλης

Είναι αλήθεια πέρα ως πέρα, καθώς το εν λόγω αεροδρόμιο, το οποίο φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή της βρετανικής εταιρείας Urban Air Port και της Hyundai, θα είναι έτοιμο προς λειτουργία έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Η βρετανική κυβέρνηση θα επιχορηγήσει με 1,2 εκατομμύρια λίρες το πρωτοποριακό τεχνολογικό κατασκεύασμα, ενώ η πόλη του Κόβεντρι θα το φιλοξενήσει, κατόπιν και της σχετικής απόφασης που έλαβε πρόσφατα το Δημοτικό του Συμβούλιο.

Το πρότυπο αεροδρόμιο ονομάζεται Air-One, έχει εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις και είναι το μικρότερο στον κόσμο. Έχει τη δυνατότητα να «στήνεται» εντός λίγων ημερών, και χάρη στον «ευέλικτο» χαρακτήρα του, μπορεί να εγκαθίσταται χωρίς κόπο και μεγάλες δαπάνες, σε πόλεις και κωμοπόλεις. Είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε τα ηλεκτρικά ταξί και τα drones που προσγειώνονται, να μπορούν να «ανεφοδιάζονται», φορτίζοντας, δηλαδή, τις μπαταρίες τους.

Το αεροδρόμιο… εξασφαλίζει μηδενικές εκπομπές ρύπων και αποτελεί το οφθαλμοφανές παράδειγμα για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης, η οποία ομολογουμένως θα είναι ηλεκτρική και ενδεχομένως… ιπτάμενη.

Πρόσφατα

Δημοφιλή