Η Airspeeder σχεδιάζει αγώνες ιπτάμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αν πιστεύαμε τις υποθέσεις επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1960, μέχρι τώρα θα είχαμε τα γεύματά μας σε μορφή χαπιού, μια υγιή και ευτυχισμένη κοινωνία, ρομπότ μπάτλερ και ιπτάμενα αυτοκίνητα για να μας μεταφέρουν στη δουλειά.

Τα περισσότερα δεν έχουν ισχύσει μέχρι τώρα, αλλά το τελευταίο σημείο είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ό,τι νομίζετε.

Ενώ αρκετές ιδέες ιπτάμενων αυτοκινήτων αποκαλύπτονται κάθε χρόνο, ένα project που ονομάζεται Airspeeder είναι πιο κοντά στην υλοποίηση της ιδέας ιπτάμενων αυτοκινήτων από τα περισσότερα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airspeeder, Matthew Pearson αποκάλυψε στο Business Insider αρκετές πληροφορίες για την Airspeeder, η οποία ιδρύθηκε το 2016 και φιλοδοξεί να είναι η πρώτη εταιρεία που θα δημιουργήσει αγώνες ιπτάμενων ηλεκτρικών αυτοκίνητων. 

Ιπτάμενο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο

Ο Pearson τόνισε ότι το «Project Airspeeder είναι ο πρώτος αγώνας ιπτάμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αποστολή της είναι να αποτελέσει τον αγώνα που δημιουργεί το απόλυτο ιπτάμενο αυτοκίνητο. Τώρα που μετακινούμαστε από τα αυτοκίνητα εδάφους σε αυτοκίνητα στον αέρα, οι αγώνες είναι ο πραγματικός καταλύτης που ενισχύει τη βιομηχανία και τελικά προσφέρει ένα προϊόν που όλοι μπορούν απολαμβάνουν.»

Παρόλο που αρκετοί κατασκευαστές, τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και στους αεροδιαστημικούς χώρους, ασχολούνται με τον εξηλεκτρισμό και τον τομέα των ιπτάμενων αυτοκινήτων, αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την πιστοποίηση και τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο Pearson βλέπει το έργο της Airspeeder σαν έναν ασφαλή χώρο για να ωθήσει τα όρια των ιπτάμενων αυτοκινήτων και για να προχωρήσει στην ανάπτυξη τους.

Διαβάστε ακόμα: Η εταιρεία ιπτάμενων ηλεκτρικών ταξί Volocopter λαμβάνει νέα κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ

O Pearson βλέπει την λειτουργία της Airspeeder με παρόμοιο τρόπο με την επιτάχυνση της ανάπτυξης του αεροπλάνου στις αρχές του 1900.

«Πάντα μιλάω για την αυγή του περασμένου αιώνα όπου είχαμε τον πρώτο αγώνα με θαλάσσια αεροπλάνα στο Μονακό το 1913, δήλωσε ο Pearson. Αυτά τα πρώτα αεροπλάνα είχαν τελική ταχύτητα περίπου 40 μίλια/ώρα. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα πετούσαν στα 400 μίλια την ώρα, και αυτό μας έδωσε το Spitfire.»

Χωρίς αγώνες, ανταγωνισμό και ανάπτυξη, τα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα θα είχαν αναπτυχθεί τόσο γρήγορα; Αρκετά χρόνια πίσω, χωρίς περιορισμούς στο προϋπολογισμό ή κανονιστικούς περιορισμούς, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν ελεύθερες να πειραματιστούν και να αναπτύξουν τα αυτοκίνητά τους αρκεί να τα καταστήσουν ανταγωνιστικά.

«Ο ρόλος μας σε αυτό είναι να αποτελέσουμε εκείνο το μέρος για να πειραματιστεί η βιομηχανία με την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για το τεράστιο κόστος πιστοποίησης», δήλωσε ο Pearson.

«Ελέγχουμε πού πετάμε, οπότε βασικά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ελεγχόμενο, ασφαλές περιβάλλον για να δοκιμάσουμε νέες τεχνολογίες και να τις εξελίξουμε ώστε να υιοθετηθούν.»

«Οι αγώνες είναι σημαντικοί για την απόδοση, αλλά οι αγώνες μας έδωσαν επίσης ζώνες ασφαλείας, δισκόφρενα και καθρέφτες πίσω”, δήλωσε ο Pearson. “Όλα τα βασικά που θεωρούμε δεδομένα τώρα στα αυτοκίνητά μας.»

Ιπτάμενο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο

Το τρέχων Mk3 είναι ουσιαστικά ένα drone με χώρο για ένα άτομο να αναλάβει τον έλεγχο, όταν οι δοκιμές το κρίνουν ασφαλές. Ο Pearson είπε ότι το πρώτο ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι θέμα μηνών και όχι ετών.

Τα όρια των δυνατοτήτων του ιπτάμενου οχήματος εξακολουθούν να δοκιμάζονται και πόσο ασφαλή θα είναι αυτά τα όρια για τον άνθρωπο είναι κάτι το οποίο απομένει να δούμε.

Η ομάδα του Pearson έχει κάνει αρκετά βήματα για να κάνει το Airspeeder όσο το δυνατόν πιο ασφαλή.

Ενώ το MK3 δεν είναι αρκετά έτοιμο για ανθρώπινη πτήση, ο Pearson είπε ότι το 2021 είναι ο στόχος για δοκιμές που θα γίνουν με τον άνθρωπο στη θέση του οδηγού-πιλότου.

Όσον αφορά τους πιλότους, ο Pearson είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από οδηγούς αγωνιστικών αυτοκινήτων για τους προβλεπόμενους αγώνες του 2022. Το σχέδιο για την Airspeeder είναι να αναπτύξει ένα στυλ αγώνα το οποίο αρχικά θα είναι πιο απλό και θα γίνει περίπλοκο όσο προχωράει η ιδέα.

Όσο ο εναέριος χώρος γίνει πιο γεμάτος με ιπτάμενα οχήματα, μπορεί κάποιος να ανησυχεί ότι δύο οχήματα θα μπορούσαν να συγκρουστούν μεταξύ τους. Αυτό δεν συμβαίνει, καθώς μια εικονική φούσκα θα περιβάλλει κάθε ιπτάμενο όχημα και θα τραβάει ελαφρώς τους ανταγωνιστές σε μια ασφαλή απόσταση – όπως μαγνήτες που απωθούν – για να αποφευχθεί η επαφή με άλλους αγωνιστές ή το έδαφος.

Ίσως, όσο φαίνεται περίεργο να φανταζόμαστε σήμερα έναν κόσμο χωρίς έξυπνες συσκευές, μια μέρα θα φαίνεται παράξενο ότι κάποτε δεν είχαμε ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Πηγή: Businessinsider.com

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!