Αυτή είναι η ηλεκτρική Ford Mustang του… 1967!

Ένα από το πιο αναγνωρίσιμα σπορ αυτοκίνητα, η Ford Mustang του 1967, έρχεται ως ηλεκτρική και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό παγκοσμίως.

Η εμβληματική Ford Mustang του 1967, επιστρέφει ως ηλεκτρικό μοντέλο και εντυπωσιάζει. Το θρυλικό σπορ αυτοκίνητο της δεκαετίας του 60’ αποκτά «ηλεκτρικό» χαρακτήρα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων αυτοκινήτων της ίδιας κατηγορίας.

Η Ford χωρίζεται… στα δύο!

Η αγγλική Charge Cars θα κατασκευάσει το σύγχρονο ηλεκτρικό, εξασφαλίζοντας πρώτα την άδεια από τη Ford Motor Company.

Τα χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής Ford Mustang

Αυτή είναι η ηλεκτρική Ford Mustang του… 1967!

Η ηλεκτρική Mustang θα είναι κλασική και συγχρόνως ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας και εντυπωσιακό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το εξωτερικό διαθέτει προηγμένα υλικά και τεχνολογίες. Η γρίλια είναι καλυμμένη, λόγω των περιορισμένων αναγκών ψύξης. Επιπλέον, τα φώτα είναι LED, οι ζάντες έχουν εξειδικευμένο σχέδιο της Charge, ενώ τα χερούλια των θυρών βυθίζονται αυτόματα στις πόρτες.

H Ford Μustang Mach-E άφησε πίσω την Tesla!

Όσον αφορά το εσωτερικό του λίγα θυμίζουν την παλιά έκδοση. Προφανώς, τον πίνακα οργάνων έχει αντικαταστήσει μια ψηφιακή οθόνη. Επιπλέον, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η τεράστια, κάθετα τοποθετημένη οθόνη των πολυμέσων και της συνδεσιμότητας.

Επιπλέον, το τιμόνι διαθέτει διακόπτες για τον χειρισμό των συστημάτων. Τέσσερα κουμπιά για την επιλογή της μετάδοσης έχουν αντικαταστήσει τη θέση του επιλογέα ταχυτήτων.

Αυτή είναι η ηλεκτρική Ford Mustang του… 1967!

Μεγάλη ισχύς, μικρή αυτονομία

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης έχει μπαταρία χωρητικότητας 64 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες. Συνδυαστικά αποδίδουν  544 ίππους και εντυπωσιακή ροπή στα 1.500 Nm. Έτσι, το νέο αυτοκίνητο δεν χάνει τον χαρακτήρα της παλαιότερης έκδοσης του 1967, ενώ είναι και τετρακίνητο.

Παράλληλα, για το 0-100 χλμ./ώρα είναι αρκετά μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Το Ford Puma είναι πλέον ηλεκτρικό!

Το νέο μοντέλο κοστίζει

Τέλος, η τιμή του νέου μοντέλου της αμερικάνικης φίρμας είναι αρκετά «αλμυρή», καθώς πλησιάζει το μισό εκατομμύριο ευρώ και πιο συγκεκριμένα κοστίζει περίπου 420.000 ευρώ. Ωστόσο, κάθε αυτοκίνητο της έκδοσης είναι μοναδικό. Οι υποψήφιοι κάτοχοι έχουν μια σειρά από προσαρμοσμένες επιλογές για το εσωτερικό και το εξωτερικό του.

 

abb_img
spot_img